A Sony nem tud, vagy csak úgy tesz, mint aki nem tud titkot tartani. Elég csak a Neo-t, újabban a Slim-et, vagy az éppen aktuális Playstation Now pletykákat említeni, mely utóbbiról nem is olyan rég a PC Guru online hasábjain már beszámoltunk. Ami eddig mendemonda volt, most már hivatalos, ugyanis a minap jelent meg a hír a Playstation hivatalos blogján, miszerint a Playstation Now szolgáltatás elérhető lesz Windows-t használó számítógépeken is. Először az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Belgiumban férhetnek hozzá a játékosok, az Egyesült Államokba majd később érkezik.

Európában ma élesedik a szolgáltatás, melynek keretében több, mint 400, Playstation 3-ra megjelent játék közül lehet válogatni, köztük olyan nevekkel, mint a Red Dead Redemption, Uncharted, The Last of Us, God of War, Ratchet & Clank, és még sorolhatnánk.

ps-now-on-pc.jpg

Az érdeklődők számára egy kontroller beszerzése mindenképp ajánlott, és ha vezeték nélkül szeretnénk élvezni a játékokat, akkor szeptember elején már beszerezhető lesz egy USB-re csatlakoztatható bluetooth jelátalakító, amivel a DualShock 4 csatlakoztatható a géphez. Ennek ára 24.99 dollár (kb. 7000 Ft), a Playstation Now pedig egy hétig ingyenesen kipróbálható, havidíja 19.99 dollár (kb 5500 Ft), negyedéves előfizetés esetén pedig 44.99 dollár (kb 12.500 Ft). A szolgáltatás futtatásához minimum Windows 7, 3.5 GHz Intel Core i3 vagy 3.8 GHz AMD A10 processzor, 300 MB szabad hely, 2 GB RAM, és 5 Mbps sávszélességű internet-hozzáférés szükségeltetik.