• Késik a Fable Legends nyílt béta
  • Jövő tavasszal eresztik be a kíváncsiskodókat
  • Addig marad a zárt béta
  • A zárt bétába a következő hetekben újabb 100 ezer embert engedne be

A múlt héten számoltunk be arról, hogy idén már nem fog elindulni a The Division bétatesztelése (helyette egy alfateszt zajlik, kizárólag Xbox One konzolon), most pedig az a hír jött, hogy a Fable Legends szabad kipróbálásával is várnunk kell még.

A Fable Legends nyílt bétatesztelésére csak jövő tavasszal kerül sor.

A késés oka egyszerűen az, hogy a Lionhead elszámolta magát, túl nagy játékot készítettek, illetve igazság szerint két játékot, ahogy a kreatív direktor fogalmaz. David Eckelberry azt mondja, hogy a külsőnézetes akcióból és az RTS elemekből álló projektjük az eddigi legambiciózusabb vállalkozásuk, de ahhoz, hogy ezt a megfelelő minőségben tudják elkészíteni, több időre van szükségük.

A bétatesztelés tehát egyelőre zárva marad, de az elkövetkezendő hetekben további 100 ezer jelentkezőnek fognak meghívót küldeni, hogy első kézből tapasztalhassák meg az Xbox One és Windows 10-re készülő programot, és észrevételeikkel segíthessék a munkálatokat.

Az egyelőre még rejtély, hogy maga a játék mikor fog megjelenni, de tekintve, hogy a nyílt béta csúszik, szinte biztosak lehetünk abban, hogy a végleges programra is többet kell várni -- talán egészen 2016 második feléig.