Nem csak képregényes és televíziós formában népszerű a The Walking Dead, hanem a játékosok körében is. A Telltale Games a tőlük megszokott epizodikus formában remekül ültette át a franchise világát, miközben egy olyan történetet meséltek el, melyet eddig máshol nem élhettünk át. Az erőfeszítéseikért a sajtó kiváló érékeléseket adott, a játékosok szépen vásárolták az epizódokat, s természetesen a díjak sem maradtak el -- jöhet tehát a második évad, és az újabb kalandok.

A csapat tegnap közölte a nagyvilággal: már nem kell túl sokat várnunk arra, hogy újra a zombiktól hemzsegő világba vessük be magunkat, hiszen a tervek szerint még az év vége felé (NEM 2014-ben, ahogy először értesültünk), ősszel kezdetét veszi a második etap. Az ezzel kapcsolatos formális bejelentésre hamarosan sor kerül, ahol kiderül majd az is, hogy pontosan mit kapunk; a vezérigazgató, Dan Connors szerint az eddigiekhez képest valami másra számíthatunk.

A The Walking Dead második évadáról egyelőre csak annyit tudunk, hogy az első részek során felépített mentésünket átveszi, így a történet bizonyos részei a korábbi döntéseinknek megfelelően változni fognak. Ezen felül a csapat igyekszik majd a következő generációs konzolokra is átültetni a formulát, ugyanis nagyon izgatottak a PlayStation 4 közösségi funkciói miatt, melyek közvetlenül kapcsolódni tudnának a játékukban tervezett lehetőségekhez, de most még nem beszélhetnek a célplatformokról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!