• Állítólag idén visszatér a Guitar Hero-sorozat
  • Belső források szerint az E3-on lesz a leleplezés, és még idén meg is jelenik
  • Új periféria készül
  • És életszerűbb, valóságosabb grafikát kapunk
  • Az informátorok a PS4 és az Xbox One konzolt említették, mint célplatformok

Két, egymástól független forrás is arról számolt be a Kotaku UK csapatának, hogy az Activision idén fel fogja támasztani a 2011-ben leállított Guitar Hero-sorozatot. Az értesülések szerint a nagy leleplezés idén nyáron, az E3 során lesz, a megjelenés pedig az év végén esedékes. A program PS4 és Xbox One konzolra érkezik, de az előző generáció gépei sem kizártak.

Az új játék természetesen a jól megszokott formátumot követik majd, ám ezúttal életszerűbb, valóságosabb zenészekre és közönségre számítatunk az eddigi stilizált külső helyett. Változik továbbá a periféria is, így nem valószínű, hogy a sarokban porosodó régi darabok kompatibilisek lesznek, de reménykedni azért lehet.

Az informátorok arról is beszámoltak, hogy a program az Activision egyik nyugati parti csapatánál készül, ami érthető, hiszen az elmúlt években az eredeti stúdiót, a RedOctane-t bezárták, a Neversoftot pedig beolvasztották a Call of Duty gépezetbe. Szóba jöhetne még a Vicarious Visions, akik állítólag 2011-ben még dolgoztak egy utolsó Guitar Hero játékon, de őket kizárhatjuk, ugyanis a stúdió nem az Egyesült Államok nyugati partján van.

Az új Guitar Hero mellett egyébként egy ideje már halljuk azt, hogy a rivális Rock Band is mozgolódik. Legutóbb januárban került elő egy erre utaló nyom.

guitar-hero.jpg