Mikor az EA bejelentette az új szolgáltatását, az EA Accesst, minden nagyon jónak tűnt, hiszen havi öt dollárért játszani a kiadó játékaival és még kedvezményeket is kapni több mint csábító volt -- a minap azonban megjelent az első negatívum.

Mint kiderült, kemény korlátja van annak az opciónak, hogy a jövőben érkező játékokat már a premier előtt kipróbáljuk, az EA Access ugyanis felkínálja azt, hogy néhány címet akár öt nappal a megjelenés előtt letölthessünk, ám azt csak most mondták el, hogy limitált ideig játszhatunk. Az alsó határ két óra lesz, de ez játéktól függően változni fog, a Madden NFL 15 például hatórás betekintést enged.

A Madden NFL 15 lesz egyébként az első olyan játék, amivel ezt megtehetjük, a későbbiekben pedig az NHL 15, a FIFA 15, az NBA LIVE 15 és a Dragon Age: Inquisition csatlakozik ehhez, de azt még nem tudni, hogy melyikkel mennyit játszhatunk.

A játékosok a hírt nem fogadták tárt karokkal, és akkor még finoman fogalmaztam -- az egyikük kiemelte, hogy a Season Ticket (ami egyébként márciustól megszűnik) is lehetővé tette, hogy a kiadó sportjátékait a hivatalos megjelenés előtt letölthessük, de az már korlátokat nem állított fel. Hogy az EA Access ezt miért nem így csinálja, azt csak az EA tudja.

ea-access.png