• A héten, 88 éves korában elhunyt Sir Ian Holm
  • Akiről a The Lord of the Rings Online játékosai is megemlékeztek

Sir Ian Holm pénteken hunyt el 88 éves korában. Hosszú és színes karriert futott be 1957-től egészen 2014-ig. Ezalatt olyan filmekben láthattuk, mint A nyolcadik utas: a Halál, Az ötödik elem vagy éppen A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége és A Gyűrűk Ura: A király visszatér, amikben Zsákos Bilbót alakította. Mi több, ebbe a szerepbe még két Hobbit-epizód erejéig is visszatért.

Sőt, A hobbit: Az öt sereg csatája volt az utolsó film, amit forgatott, azt megelőzően pedig egy másik régi, de máig népszerű karakterébe bújt vissza, ugyanis – szintén 2014-ben – még egyszer utoljára megszólaltatta Ash-t az Alien: Isolatinben. Ennél szebben el sem búcsúzhatott volna a szórakoztatóipartól, hiszen valószínűleg az ő nevéről a Nostromo androidja és Bilbo az, aki beugrik.

A The Lord of the Rings Online játékosai pedig lerótták tiszteletüket Sir Ian Holm emléke előtt. A játékosok Völgyzugolyban és Hobbitfalván gyülekeztek, ahol különböző módon emlékeztek meg a színészről. Volt tűzijáték és zene, de csendes megemlékezés is.

the-lord-of-the-rings-online-sir-ian-holm.jpg

Emellett a játék fejlesztője, a Standing Stones Games elindította a Baggins' Birthday questet, ezt június 23-ig lehet végigjátszani, és június 29-ig a Spring Festival is visszatért.