Azok, akik a PC Guru csapatával együtt a The Divisionben töltik a hosszú hétvégét (vagy rövid hételőt... vagy ünnepet... na, de szóval értitek), bizonyára tudják, hogy érdemes elvégezni a területi mellékküldetéseket, mert mindenféle színes-szagos extra üti értük a markukat.

Mármint akkor, ha működik az adott mission, és nem bugol be úgy, ahogy a Simon Burris fejvadász küldetés.

Az fenti videóban látható jelenség többek között nálam is előfordult: megtámadtam Burris erődjét, de nem voltam elég felkészült, ezért meghaltam. Sebaj, gondoltam, a The Division elég megbocsátó játék: ha egy küldetés közepén meghalsz, normál fokozaton csak a korrában meg nem ölt ellenfelekkel kell megbirkóznod, a többiek nem élednek újra. Szóval Burris volt az egyetlen ellenfelem a második menetben, és annak rendje és módja szerint ki is nyírtam.

Csak épp a küldetés nem oldódott meg.

Helyette ott villogott egy sárga pont a képernyőn, hogy "lám-lám, Burris még él, nosza, tessék végezni vele" -- mondanom sem kell, hogy kissé lelombozott a dolog, de szerencsére a Google az éjszaka folyamán is zavarható jó barát: a szóban forgó hibával nagyon sokat találkoznak, PC mellett (én ezen játszom) konzolokon, tehát Xbox One-on és PS4-en is előfordul.

A megoldás: ki kell lépni a játékból, és pár óra múlva (sokak szerint másnap) újra elindítani azt. Ekkor a program érzékeli, hogy a mission nem lett kész, ám azt is észreveszi, hogy a scriptek bebugoltak, és amolyan végső megoldásként elölről kezdi az egészet. A hiba okozója egyébként az észrevételek szerint az elhalálozás: ennél a küldetésnél a játék kódja hibás, így ha meghal a karakter, a visszatöltődéskor nem engedi lezárni a feladatot.

Szóval úgy kell kicsinálni Burrist, hogy a folyamatba nem halhatunk bele.

Nem ez az egyetlen zavaró bug a The Divisionben. Nálam például az oktatóküldetések egyike is beragadt, bár ez egy állandóan világító hatszög térképen való megjelenítésén kívül más hatást nem gyakorol a játékmenetre. Egyesek állítják azonban, hogy a Burris-bug nem egyedülálló jelenség, többször előfordul a játékban.

Ti találkoztatok valamilyen buggal ezidáig?