Wii U

A Wii U-t hatalmas várakozás és ezernyi kérdés előzte meg, a november 30-i megjelenés pedig végre elhozta a nextgen-korszakot -- még akkor is, ha ez az állítás inkább csak szellemiség terén tűnik igaznak, és nem hardveres szinten. Bár nem szoktunk külön hírt szentelni a brit eladásoknak (őszintén szólva nem sokat mondanak el a hazai piacra nézve), a Wii U, mint platform, megérdemli, hogy kiemelten foglalkozzunk vele.

Az Egyesült Királyságban a pénteki premiert követő 48 órában összesen 40 ezer Wii U-t vásároltak meg, ami végső soron nem rossz adat, igaz, eltörpül az USA-beli start tízszer ekkora száma mellett (még úgy is, hogy az arányok ott egy közel 400 milliós országra értendők). Az európai Nintendo mindenesetre meg lehet elégedve, ám különös fűszere a történetnek, hogy a gyártó szerint olcsó, és kevésbé hardcore közönséget célzó Basic csomag a kutyának sem kellett.

Oké, a kutyának talán: elment belőle 4000 darab, azaz a teljes hétvégi eladások mindössze 10%-át fedezte a kezdőknek szánt pakk. Ebben minden bizonnyal a Basic negatív sajtóvisszhangja is szerepet játszott, hisz a gépben csak 8 GB-nyi háttértárat találunk, amiből 5 GB-ot lefoglal a rendszer, a felhasználónak mindössze 3 GB marad.

A Wii U egyébként nemrég érkezett meg a szerkesztőségbe, így nemsokára mi is elmerülünk az új konzol képességeiben. A januári számunkból minden kiderül majd.