A Counter-Strike: Global Offensive mögött igazán nagy pénzeket megmozgató fogadások mennek végre, aminek jó- és árnyoldaláról a brit Sky Sports készített dokumentumfilmet, és ami miatt már tiltottak is ki csapatokat Valve által rendezett versenyekről, megbundázott meccs okán. No, úgy tűnik, ezt valaki most megelégelte és illegális szerencsejáték vádjával beperelte a Valve-et.

Ugyan a cég nem üzemeltet fogadóoldalt, és közvetlen hasznot sem lát a fogadásokból, a vád viszont a közvetett haszonra irányul. Egyfelől, a ligát vezető Valve szemet huny eme oldalak felett, másfelől, a piacterükön folyó, fegyver skinekkel való kereskedésnek hála biza lecsípi a maga hasznát a szerencsejátékból.

Merthogy ezek a tárgyak afféle virtuális zsetonként funkcionálnak az olyan oldalakon, ahol tétként teszik fel őket a játékosok, közvetlen az invertory-ukból. Bár ez sem legális, a Valve ebből már hasznot lát, így közvetve ő is részesül a szerencsejátékokból.

Mindezt azzal tetézik, hogy a fenti eljárás nem csak a felnőttek, de a kiskorúak számára is lehetővé teszi, hogy belekeveredjenek a szerencsejátékok olykor igencsak sok pénzt követelő labirintusába.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!