A saját sorozata és a készülgető egész estés filmje után James Rolfe, vagyis az Angry Video Game Nerd egy új médiumot készül meghódítani, azt, amelynek legrosszabb termékeiből oly sok éven át viccet csinált. Úgy bizony, már javában készül az Angry Video Game Nerd Adventures, mely emléket állít a 80-as évek játéktermi és asztali konzolokra megjelent programjai előtt, összegyúrva ezek legemlékezetesebb elemeit, mindezt pedig nyakon öntve a Nerd sajátos humorával.

A Freakzone Games berkeiben készülő program első körben PC-re fog megjelenni, s noha pontos megjelenési dátumot még nem kaptunk, az látszik, hogy jól halad a fejlesztés -- a csapat már ki is adta az első játékmenet-videót, mely a program pre-alfa változatából származik, s azt kell, mondjam, hogy már ez a korai verzió is kifejezetten jól néz ki.

Az Angry Video Game Nerd Adventures egyébként sikeresen vette az első komolyabbnak nevezhető akadályt, ugyanis a Steam Greenlight program keretében bekerült azon programok körébe, mely a Valve platformján fognak megjelenni. A rajongók szavazataik sokaságával mindösszesen két hét alatt érték el a bekerülést.