Egy ideje már keringenek innen-onnan szóbeszédek arról, milyen lesz a Nintendo következő generációs konzoljának, az NX-nek az irányítóegysége, most pedig látszólag kiszivárogtak az első képek a fejlesztői konzolhoz mellékelt gamepadokról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A forrás szerint a kontroller egésze egy működő kijelző, gombok nincsenek, csak a képen látható analógkarok, illetve a hátsó részen található görgők. Úgy hírlik, hogy az analógkarok nem teljesen úgy működnek, mint a hagyományos perifériákon látható testvérei, hanem kissé szokatlan módon, csak a felső bütyök mozog, ami pedig a hátsó gombokat illeti, ezek egy egér görgőjéhez hasonlatosak.

Tudjuk még a perifériáról azt is, hogy van rumble, de nem egyszerű rázkódás a játékban látottakra reagálva, hanem valami olyasmit kell elképzelni, mint az Apple-féle taptic engine. Ezen kívül, mint azt láthatjátok, 3.5 mm-es jack dugó is van, feltételezhetően headset/mikrofon számára. 

Egy korábban előkerült képen így néz ki bekapcsolva az eszköz.

A Game Informer főszerkesztője azt mondta: ő is úgy hallotta, hogy nincsenek gombok a periférián, de azt nem tudta megerősíteni, hogy a képen látható hardver valódi-e, vagyis lehetséges, hogy az eddigi információkból építkezve rakott össze valaki egy hamisítványt. A Nintendo egyelőre semmit nem erősített meg.