Érdemes fenntartásokkal kezelni a legfrissebb híreszteléseket, mely az egyelőre Nintendo NX néven futó új konzollal kapcsolatban kaptak szárnyra a Digitimes jóvoltából. A cég ugyanis végzett egy kis kutatómunkát, és a különböző hardvergyártók jövő évi terveit és megállapodásait alaposan átolvasva, illetőleg megbízható forrásokra hivatkozva úgy gondolják, hogy a Nintendo már 2016 elején megkezdi az NX tömeggyártását, és valamikor 2016 márciusa és júniusa között küldi a boltok polcaira a kész masinákat. 

nintendo-sad-mario.jpeg

Kicsit korainak tűnnek az időpontok, így valószínűbb, hogy pénzügyi negyedévről van szó, ami azt jelentené, hogy valójában csak április elején kezdené gyártani a gépeket a Foxconn Electronics (a cikk szerint az alkatrészeket többek között a Macronix, a Pixart Imaging, a Coxon Precise Industrial, a Nishoku Technology, a Delta Technology, a Lingsen Precision Industries, a Jentech, és az AMD szállítaná), a kész termék pedig az év végén, az ünnepi időszakban kezdené meg hódító útját a játékosok körében. A Digitimes szerint a Nintendo a 2016-os (fiskális?) év végéig 10-12 millió eladott masinával számol, ami igencsak ambiciózus tervnek tűnik a Wii U szerény mutatóit, illetőleg a PS4 félelmetes menetelését elnézve. 

Természetesen a fenti információkat egyik említett cég sem erősítette meg, pláne nem a Nintendo, mely állja szavát, és eddig semmilyen konkrét részletet nem osztott meg az újgenerációs hardverrel szerelt titokzatos konzoljával kapcsolatban.