A MondoGames PC Guru Show-ra való felkészülés mindig komoly erőfeszítéseket követel a PC Guru stábjától. Na nem azért, mert olyan kemény meló bemutatni pár játékot a színpadon, hanem mert a rendezvény leszervezése mellett a magazin is készül, nem beszélve a már hagyományosnak mondható őszi különszámról. Egy szó mint száz, nem volt egyszerű összehozni az idei őszi rendezvényt – ennek ellenére úgy gondolom, az eddigi legjobb MondoGames PC Guru Show-t hoztuk össze, ahol nem csak a látogatók, de mi, a szervezők is jól éreztük magunkat.

Szombaton már délelőtt 10-kor a helyszínen voltam, hogy Gebbbével lezavarjuk a fél órával később kezdődő FIFA 17 bemutatót. Kollégám még nem tartott előadást egyik korábbi rendezvényünkön sem, ennek ellenére hidegvérű profizmussal osztotta a passzokat, rúgta a költői gólokat, miközben Chris a színpad előtti nézőtér első sorában ülve irányította a játékot. Szegény Chris már vagy tíz éve nem FIFA-zott, fogalma sem volt, mit csinál, ennek ellenére vette az akadályokat, és a bemutató nagyon jól sikerült.

Ezt követően a rendezvény régi házigazdája, mcmacko lépett a színpadra, hogy a Gears of War 4-et prezentálja a kíváncsi nézőközönségnek – ekkora már tömegek rótták a Hungexpót, így nem csoda, hogy a délelőtt még szellős nézőtér tele volt érdeklődő gamerekkel. Mackótól senki sem vár mást, mint nettó szakértelmet – mit mondhatnék, derék cikkírónkat alig lehetett lelőni, minden részletet elmondott a Microsoft őszi akciójátékáról. Ezt követően Böjtivel együtt a japán verekedős játékok világába vezették be az egybegyűlteket, szintén nagy érdeklődés közepette. Nem csoda: a Mondo Magazin elsősorban a japán kultúrával foglalkozik, és mivel a szigetország videojátékai csak korlátozott formában és mennyiségben jutnak el hozzánk, ezért mindig örömteli pillanat, amikor valaki annyi információt tud elmondani róluk, mint Böjti és mcmacko.

A bemutatók sora persze nem ért véget szombaton, vasárnap Böjti és én kezdtünk a Forza Horizon 3-mal. Ez a prezentáció picit rövidebbre sikerült a megszokottnál, 11 percet beszéltünk 15-20 helyett – ennek oka azonban érdekes módon az volt, hogy a játék túl jó lett, a színtiszta dicsőítés pedig sokkal hamarabb fullad unalomba, mint amikor egy programon sok fogást találni. De legalább maradt idő rá, hogy Chris megcsillogtassa autóversenyzői tudását, az egybegyűltek legnagyobb örömére.

Délután a World of Warcraft: Legion bemutatója következett Chrisszel és velem: majd’ 30 percig ecseteltük a WoW hatodik kiegészítőjének újdonságait, szerkesztőnk pedig még arra is vette a fáradtságot, hogy veterán wowosként rávilágítson a több mint tíz éve futó MMORPG gyengeségeire, erősségeire. Akik jelen voltak, szinte itták Chris szavait, hiszen ha van olyan játékos Magyarországon, aki otthon van a WoW témájában, akkor az ő. Még én is lelkesen bólogattam, pedig ezeket a játékokat nem nekem találták ki.

Nem úgy, mint a nyílt világú akcióprogramokat – olyanokat, mint a Mafia 3. A 2K Games őszi durranását a novemberi PC Guruban tesztelem majd le, de a Cenegának hála már a megjelenés napja előtt nálam volt egy PS4-es változat, hogy legyen időm felkészülni a vasárnap délutáni prezentációra. A több mint 20 perces bemutató nem volt zökkenőmentes, a játék egy grafikai hibával kezdett, Chris pedig ahelyett, hogy a Mafiára jellemző megfontoltsággal játszott volna, inkább GTA-zott, de ennek ellenére sikerült annyi infót belezsúfolnom a mondandómba, amennyit akartam – aki többre kíváncsi, majd novemberben elolvashatja a 6 oldalas cikket.

De persze nem csak játékbemutatók voltak a MondoGames PC Guru Show-n, hanem bizony mi, gurusok is a Hungexpón rontottuk a levegőt. Kint volt ugyebár Böjti, Chris, Dreamer, Gebbbe és én – oké, volt már olyan Show, amikor még többen ott voltunk, de ez a csapat is bőven tette a dolgát, dedikált, fotózott, beszélgetett az olvasókkal. Utóbbi egyébként mindig a legjobb érzés: vannak olyan látogatók, akik minden rendezvényen ott vannak, és csak miattunk jönnek el, hogy lássanak minket, beszéljenek velünk.

Újdonság volt idén a Skylanders börze, amit a PC Guru egyik segítője, a második Skylanders különszámot társszerkesztő BlaiSeCT szervezett. Az érdeklődők a PC Guru standja melletti asztalon válogathattak a néha röhejesen jó áron adogatott figurákat és készletek között. Közben néha megpróbált megfertőzni a Skylanders-kórral, aminek tünetei a hirtelen kiürülő pénztárca és a műanyag figurákkal egyre csak megtelő polcok – nyugalom, ellenálltam!

Hatalmas siker volt továbbá a szombaton, azaz a rendezvény első napján megjelent PC Guru League of Legends különszám. Nem elég, hogy az első nap elvitték az összeset, így vasárnap hozatni kellett még egy adagot a raktárból, de még a lolos közösség is alig várta, hogy rátegye a kezét – Pierce-ről még egy sztárfotó is készült, amint elmélyülten olvassa a magazint a LoL bajnokság szünetében. És ha már bajnokság: lezajlottak az esport-versenyek is, innét is köszönet a GamerEventsnek a szervezésért!

A kiállítók is kitettek magukért, számtalan PC és konzol volt a helyszínen, ezek elé bármikor le lehetett huppanni egy kis játékra. A már megszokott retro sarokban Böjti és Gebbbe fesztült egymásnak Wizards of Wort játszva, a PS4-eknél pedig a Ride-ban estünk egymásnak Gebbbével – szegény kollégánk mindkétszer alulmaradt, már várjuk a bosszúját. A legnagyobb érdeklődés azonban a kiállított VR-eszközöket övezte.

A HTC Vive már egy ideje kapható Európában, magas ára miatt viszont kevesen tudják kipróbálni, nem csoda hát, hogy sorok kígyóztak előtte. A PSVR azonban újdonság volt, Magyarországon a MondoGames PC Guru Show-n lehetett kipróbálni először, és a két nap során nem volt alkalom, hogy ne várakozott volna rá egy tucat gamer. Ez a masina lehet egyébként a VR, mint játékplatform megmentője, remélem, nemsokára megkaparinthatom.

És hogy mi jön ez után? Természetesen télen is lesz egy rendezvény, az újabb nagy Show-ra azonban tavaszig várni kell. Hiába, mi is ki kell fújjuk magunkat – na meg azért játszani is kell valamikor, vagy nem?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!