Végre ez is eljött: holnap, azaz október 8-án indul az ötödik MondoGames PC Guru Show a Hungexpón. A Mondocon és a PC Guru Show összemosásából született rendezvény hazánk legnagyobb olyan bulija, ahol a távol-keleti kultúra, a videojátékok és a különböző geek/nörd dolgok rajongói találkozhatnak egymással. A kétnapos, azaz 8-án és 9-én is zajló rendezvény számos izgalmas programmal kecsegtet – lássuk mi várható a hétvégén!

PC Guru játékbemutatók

Ahogy az már hagyománnyá vált, a Hungexpóra idén ősszel is kilátogat a PC Guru apraja-nagyja, hogy bemutassák a legújabb, legizgalmasabb játékokat. A nagyszínpadon tartott élő prezentációk listája a múltkor közölt óta változott, méghozzá előnyére – ezeket a bemutatókat nézhetitek végig a két nap során:

Szombat:

  • 10:30: FIFA 17 – Gebbbe és Chocho
  • 15:00: Gears of War 4 – mcmacko
  • 16:00: Japán verekedős játékok – Böjti és mcmacko

Vasárnap:

  • 11:00: Forza Motorsport 3 – Böjti és Chocho
  • 13:30: World of Warcrfat: Legion – Chris
  • 16:00: Mafia 3 – Chocho

A bemutatók 15-20 percesek lesznek, a háttérben mindig az adott játék fut majd. Nem egy programról már az előtt bemutatót tartunk, hogy az újságban olvashatnátok róluk – a Gears of War 4 és a Mafia 3 is ilyenek, írott tesztet csak a novemberi PC Guruban közlünk majd róluk, szóval aki kilátogat a MondoGames PC Guru Show-ra, a többieknél előbb kaphat rálátást a Guru csapatának véleményére.

Versenyek, bajnokságok

Az esport idehaza is megkerülhetetlen téma, és szerencsére ezúttal is lesz lehetőségetek rá, hogy összemérjétek magatokat a többi látogatóval, sőt élőben nézhetitek meg a GamerEvents szervezésében lebonyolított bajnokságok döntőit.

Az alábbi versenyek várhatók:

  • League of Legends
  • Hearthstone
  • Overwatch
  • Just Dance 2016

A nyeremények egészen változatosak lesznek: a LoL bajnokságban 100 ezer forint és egy halom RP a tét (ez a játék virtuális valutája), az Overwatch-csal 90 ezer, a Hearthstone-nal 50 ezer forintért zajlik majd a harc. Ez azonban még nem minden: gamer kiegészítők is gazdára találnak, hála a Genesisnek és a MIONIX-nek!

Micsoda? Hogy téged nem érdekel az esport? Oké, semmi gond, nem csak ilyen versenyek lesznek. A Just Dance például kicsit sem nevezhető esportnak (erre a helyszínen lehet jelentkezni – aki úgy érzi, egy Michael Jackson veszett el benne, ne habozzon), de ha ez sem lenne elég neked, van egy jó hírünk: a Bluechip csapata PC-összeszerelő versenyt szervezett!

Délelőtt 11 órától (azaz a FIFA 17 bemutató után) indul a harc a két fős csapatok között, céljuk egy-egy adott konfiguráció minél gyorsabb és szakszerűbb összeszerelése – ez igazi hardcore PC-s csemegének ígérkezik. A Bluechipen túl a Digiprime csapata is kilátogat a MondoGames PC Guru Show-ra, szóval egy halom érdekes hardver, gépet láthattok majd kiállítva.

Elsőként Magyarországon: PlayStation VR

A Sonynak hála egy országszerte exkluzív lehetőséggel is várunk benneteket: elsőként a MondoGames PC Guru Show-n lesz kipróbálható a gyártó saját virtuális valóság szemüvege, a PSVR.

A készülékeket sorban állás után lehet majd kézbe venni, és persze fejre tenni – nem csak unalmas demók, hanem valódi játékok lesznek kiállítva hozzájuk! Amennyiben érdekel, mit hozott ki a Sony a PS4 nem túl acélos hardveréből VR-fronton, esetleg csak érdekel a technológia, mindenképp ott a helyed a MondoGames PC Guru Show-n!PSVR.

Eszelős akcók

Természetesen ahogy évek óta, úgy idén ősszel is lesz játékárusítás a MondoGames PC Guru Show-n. Mind a Konzolok szervize, mind a PC Guru Webshop akciókkal készült a hétvégére – a lenti flyerek többet mondanak ezer szónál.

PC Guru Show akció

PC Guru Show akció

PC Guru Show akció

Ráadásul a PC Guru magazin korábbi és friss számai is kedvezőbb áron szerezhetők be, mint egyébként. A Show-n természetesen a PC Guru legújabb száma is megvásárolható lesz, akárcsak a League of Legends különszám, ami a helyszínen mindössze 500 forintért tiétek lehet. De emellett régi lapszámokat is kiviszünk (2006-2009-ig – természetesen nem az összes lapszámot). Az ár a következőképpen alakul:

  • 3 db régebbi szám megvásárlása esetén (kivéve a dobozos számokat): 1 000 Ft
  • A dobozos játékokat tartalmazó 14/12-es illetve 15/12-es számok darabja: 1 000 Ft

És ez még nem minden

Persze, hogy nem: lesz Skylanders börze, cosplay-verseny, rengeteg stand, kiállított gamer cuccok, anime és manga vásár – mindent felsorolni tíz ilyen cikk sem lenne elég.

De nem is kell, gyertek és fedezzétek fel ti magatok a MondoGames PC Guru Show-t! Mi ott leszünk, szeretettel várunk benneteket, és ahogy mindig, úgy most is:

A Guru legyen veletek!