Az inFAMOUS: Second Son a PS4 első inFAMOUS-játéka lesz, s mint ilyen, nem kis kihívást jelent a fejlesztés mögött álló Sucker Punchnak. Persze ezek a srácok sem ijedősek, és úgy tűnik, hogy egy kiemelkedő alkotást készülnek az asztalra tenni.

A készítők szerint a játék legfontosabb történeti eleme a beleélés: a játékosnak át kell éreznie Delsin Rowe helyzetét, aki egyik nap arra kel, hogy szuperképességei vannak, és ezt senki sem nézi jó szemmel. A játék kitér a családra és a barátokra is, így egy komoly, érett forgatókönyv várható, ami még most is ritka, ha szuperhősökről beszélünk.

Nagy lépést jelent a PS4 kontrollere: a csapat igyekszik kihasználni az új irányító nyújtotta lehetőségeket, példaként pedig az inFAMOUS: Second Son egy jelenetét említik, melyben a szereplőknek egy génteszten kell átesniük, hogy kiszűrjék közülük az esetleges Conduitokat -- ekkor a játékos nemcsak egy gombot nyom meg, hanem szépen ráhelyezi az ujját a DualShock érzékelőjére, épp úgy, ahogy a játékban a karakter ujjlenyomatot ad.

Persze a lenti videóban több dolgot is kiemelnek, kezdve a grafikától egészen a mesterséges intelligenciáig. Közben természetesen játékmenet-jeleneteket csodálhatunk meg.

inFAMOUS: Second Son -- Megjelenés: 2014 Q1 -- Gépigény: nincs