Intel - csalásellenes háborúBizonyára sokatok észlelte már, hogy egy adott játékos valamilyen multiplayer játék alkalmazása közben furcsa dolgokat tett. Az FPS alkotásoknál általában a wallhack a közkedvelt program - a használója amolyan "auraszerűen" látja a falon keresztül az ellenfeleket különböző színekben pompázva -, de vannak automata célzó és egyéb nyalánkságok is, melyek romba döntik az ember kedvét. Más alkotásoknál kevésbé radikális és látványos dolgokat használnak, mint pl. a World of Warcraftban vagyongyarapodásra vagy tapasztalatnövelésre használt trükkök. Lényegében tehát program vagy egyszerű trükk által, de az ember kijátszhat néhány dolgot, és nehéz ez ellen bármit is tenni.

Időről-időre azért felbukkan egy-egy friss anticheat program - kiszűri a fájlokat a gépünkön és jelenti a szervergazdának -, mely tesz valamit a "tiszta" játékosokért, vagy jön egy szigorú fejlesztőcsapat, és tízezresével bannolja a felhasználókat a WoW világából. Nos, elérkeztünk hát a cikk valódi céljához: ismertetni veletek az Intel legújabb magánakcióját! Történt ugyanis nem olyan régen, hogy az említett cég bejelentette anticheat programját, mely egyelőre még fejlesztési stádiumban van. Ezen alkalmazás lehetővé teszi majd, hogy levadássza a mappáink közül a "piszkosnak" ítélt fájlokat, és azt rögvest jelentse a szervert üzemeltetőnek - vagy nemes egyszerűséggel kidobjon minket a szerverről! Természetesen magától értetődik, hogy az adott szerverre csak a cucc futtatása mellett mehetünk fel.  
Egyelőre nem tudni mikor szándékozzák kidobni a netre, de talán sikeresebb lesz, mint más alkotások - DMW, Punkbuster...

(A beágyazott kép remekűl példázza a wallhack működési elvét)