• Anita Sarkeesian előadássorozatot tartott volna a Utah State Universityn
  • Emiatt valaki iskolai lövöldözéssel fenyegetőzött
  • Az előadássorozatot törölték
  • A rendőrség nem tett lépéseket a biztonság érdekében
  • Cikkünk a témában: A játékvilág leggyűlöltebb emberei

„Ez lesz Amerika legvéresebb iskolai lövöldözése” -- írta a Centre for Women and Gender Studieshoz eljuttatott levelében az az ismeretlen diák, aki mészárlással fenyegetőzött, ha a híres-hírhedt feminista játékkritikus, Anita Sarkeesian megtartja a Utah State Universityn tervezett előadássorozatát. Az egyetem először nem adta fel a terveit, de aztán mégis lefújták a rendezvényt.

Végül azért gondolták meg magukat, mert hiába kérvényeztek fémdetektorokat és kézi keresőket a rejtett fegyverek felkutatására, a rendőrség a halálos fenyegetőzések ellenére -- Utah állam nyitott fegyverpolitikájára hivatkozva -- nem tett lépéseket az ügyben. Ezért az egyetem biztonságosabbnak látta törölni Sarkeesian előadását.

Nem ez az első eset, amikor a hölgy halálos fenyegetést kapott, Twitteren szinte mindennapos a dolog, míg a GDC-n egyenesen fel akarták robbantani. Akkor a szervezők kaptak egy fenyegető e-mailt, amelyben az állt, hogy ha nem vonják vissza Anita Sarkeesian díját, egy bomba fog felrobbanni a díjátadó alatt. A rendőrség átkutatta az épületet, míg a résztvevőket csak később tájékoztatták, mi pedig hónapokkal később értesültünk róla. Ezúttal az FBI Cyber Task Force nevű alegysége nyomoz a fenyegetőző után.

anita-sarkeesian-games.jpg