A jelenleg nyílt bétában játszható második világháborús MMOFPS, a Heroes & Generals ötmilliós játékostáborral büszkélkedhet, akik minden bizonnyal nagy örömmel fogadják a Reto-Moto által kiadott friss tartalombővítést.

A Walker update legfontosabb újdonsága a német gyalogosoknak járó legendás Sturmgewehr 44 gépkarabély, az amerikai oldalon pedig a módosított M1/M2 Carbine, amelyen ráadásul válthatunk automata és félautomata tüzelési módba is (a tüzelési mód váltás más fegyvereknél is elérhető mostantól). A szovjet bakák egyelőre lemaradtak a mikulásünnepről, ők a következő frissítéssel vigasztalódhatnak majd. Ezen felül mindegyik mellé kaptunk optikai irányzékot is, akárcsak jó pár régebbi félautomata- és ismétlőfegyverekhez, mint az FG-42 és az M1 Carbine. Ezek elérhetősége fegyver- és kasztfüggő, értelemszerűen a felderítők számára nagyobb a választék, mint a gyalogos vagy deszantos egységeknek. 

A közösség kérésére a népszerű Factory pálya átesett némi plasztikán: úgy az alaprajz, mint a támadási vonalak és az objektívák struktúrája is változott, jobb fedezékeket, gyorsabb, ezáltal szórakoztatóbb játékmenetet biztosítva. A visszajelzéseknek és a gyűjtött adatoknak hála némi tuning is történt a gépjárművek páncélzatán és fegyverzetén is, egyrészt történelmileg hitelesebbé téve őket, másrészt a frakciók közötti egyensúly jegyében.

A Heroes & Generals Walker update-ben a ribbon-rendszer is bővült, bemutatkoznak a specialista „szalagok”, melyekből minden járműhöz és fegyverhez tartozik egy, ezek megszerzésével pedig előbbiek esetében lőszer-, ellátmány- és elsősegélyládákat oldhatunk fel, utóbbiaknál pedig muníciót, irányzékokat és egyéb fejlesztéseket. Mindez azonban csak egy rövid rezüméje a friss tartalomnak, a teljes listát a hivatalos oldalon találjátok meg.