A Left 4 Dead 2-ről már tavaly kiderült, hogy megjelenik Linux alá, sőt, gyorsabban futott a nyílt forráskódú operációs rendszeren, mint Windows 7 alatt. A Portal érkezéséről viszont eddig pletykákat sem lehetett hallani, így kellemes meglepetésként érte a játékosokat, hogy a zombis kooperatív móka mellett a belsőnézetes puzzle-játék bétaváltozata is megjelent a linuxos Steamen.

Amennyiben korábban már megvetted a két játékot, a könyvtáradban máris megjelenik egy-egy linuxos tesztpéldány. Sőt, a Windows- és a Mac-felhasználók is lehetőséget kapnak a Left 4 Dead 2 megújult bétájának kipróbálására, ugyanis a Valve élesben akarja tesztelni az Extended Mutation Systemet, mely új lehetőségeket ad a játékhoz, illetve megkönnyíti a modderek életét.

Mivel a Steam linuxos változata februárban hivatalosan is elindult, valószínűleg már nincs messze a Portal és a Left 4 Dead 2 (adatlapunkon, képeinken) végleges változatának megjelenése sem. És ki tudja, mi következik ezek után, hisz a Valve feltett szándéka a Steam teljes könyvtárának átalakítása.

Ti melyik Valve-játékot szeretnétek Linuxon látni legjobban?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Left 4 Dead 2 -- megjelenés: 2009. november 20.; gépigény: P4 2.8 GHz, 1 GB RAM, 256 MB VGA, 7.5 GB HDD