2005 tavaszán, azaz cirka tíz éve jelent meg Xboxra a Jade Empire című szerepjáték, amit a Baldur’s Gate-ekkel és a Star Wars: Knights of the Old Republickal is előrukkoló BioWare készített. A program közepesen nagy siker lett, két évvel később pedig PC-re is kiadták, folytatása azonban sosem született, és úgy tűnt, hogy a híres stúdió megfeledkezett az egyébként igen eredeti, távol-keleti kultúrára épülő alkotásról.

Pedig nem ez a helyzet, legalábbis ha hihetünk a Kotaku által szervezett kérdezz-felelek esemény válaszainak: Mark Darrah, Mike Laidlaw, Aaryn Flynn és Matt Goldman, a csapatot irányító négy legfontosabb szakember mind részt vett az első rész munkálataiban, és állítások szerint egyre többször beszélnek a Jade Empire-ről.

„A tányérunk eléggé tele van mostanság, de ez az univerzum így is fel-felmerül időnként. Mark és én nem is olyan régen két órán át beszélgettünk róla az irodámban.” – mondta Flynn, szóval lehetséges, hogy előbb-utóbb kapunk egy új részt az egyelőre egyetlen felvonásból álló franchise-ból.

A Jade Empire folytatásának lehetősége egyébként nem most merül fel először: 2011-ben még a stúdió azóta már távozott alapítói, Greg Zeshuk és Ray Muzyka is gondolkodtak a dolgon, végül azonban semmi sem lett a korai terveikből, valószínűleg a Mass Effect-játékok elsőbbsége miatt.