Nemrég volt lehetőség a hivatalos fórumon (ami iszonyat dögösen néz ki), hogy a rajongók feltehessék kérdéseiket, melyek közül tízre megpróbál Satine, az imádott CM (Community Manager - közösségi kapcsolattartó) választ szerezni a fejlesztőktől. Ma megérkeztek a válaszok és kiderült néhány érdekesség.

Jericho - a fejlesztők válaszolnakAz egyik legfontosabb kérdés a játék hossza volt, ami nagyjából 20 óra lesz, de ez változhat attól függően, ki mennyire jó FPS-játékos, de a különböző karakterek miatt is megéri majd újrajátszani a játékot. Összesen 34 pálya lesz az öt idősíkban. Arra nem adhattak egyenes választ, hogy az Elsőszülöttel harcolhatunk-e az első rész végén (trilógiának tervezi Barker a játékot), de azt elmondták, hogy ha összecsapnánk vele, akkor az lenne a legnagyobb és legelképesztőbb csata, amit valaha láttunk. Az első epizód vége viszont úgy lesz lezárva, hogy ne hagyjon sok kérdést lógva, tehát teljes lesz a játékélmény (persze azért biztosan meglesz a lehetőség a további részekre).

Azt nem árulták el, hogy a csapatunk meghal-e majd, csak arra tettek célzásokat, hogy azJericho - a fejlesztők válaszolnak egész küzdelem, amit elvállaltak, a harc Isten hatalma és egy gyermek szeleburdisága ellen eléggé öngyilkos küldetésnek tűnik, és ezt ők tudják is. A karaktereket egymás után kapjuk majd meg, és lesz elég időnk, hogy mindet alaposan megismerjük (eltérő képességek, irányítás). Miután mindegyikük elérhető lesz, bármikor válthatunk köztük, de lesznek olyan helyzetek is, mikor csak az egyik képességei húznak ki a csávából. Az ellenfelek nem fognak újratermelődni, bár vannak olyanok, amik képesek lesznek a földön lévő vértócsákból "kinőni", de ha megöljük őket, akkor ezeket is eltüntetik a fekete legyek.

Végül két rossz hír, az első szerint nem terveznek egyelőre semmilyen szerkesztőprogramot kiadni, így modokra még nem számíthatunk sajnos. A másik pedig az, hogy Clive Barker nem adja a hangját a játékhoz, mert az idő szorítása miatt nem sikerült összehozni a dolgot, pedig az író nagyon szerette volna. Talán a folytatásokban sikerül megoldani a dolgot.

Most pedig jöjjenek a fordítások, illetve nézzétek meg az új képeket, köztük azt az ötvenet, melyeket a PCGames.de oldal szerkesztői tettek közszemlére, miután játszhattak egy korai demó változattal. A további adatlapok és videók a megjelenésig folyamatosan lesznek elérhetőek. A hivatalos honlapon pedig megnyílt az egyik lezárt terület, melyben minő meglepő, a csapat tagjairól lehet olvasni, pontosabban egyelőre csak Delgadóról. Az őt bemutató lenti videót letölthetitek tőlünk jó minőségben.


Al-KHALI - EGY VÁROS FELSZELETELVE AZ IDŐN ÁT.

A Római Birodalom I.E. 38-ban

Caligula császár uralkodása alatt, Róma hanyatlásának kezdetén Al-Khali a keleti fronton feküdt, a Perzsa Birodalom határán. Mivel politikailag, kulturálisan és gazdaságilag is jelentéktelennek tartotta Róma, akit Al-Khaliba helyeztek ki, azt minimum száműzöttnek tekintették. Az első légió hetedik seregének, amit Al-Khaliba rendeltek, még rosszabb volt: szégyent jelentett. Ez volt a legrosszabb hely, amit egy legionárius remélhetett, és a többség el is volt ítélve valamilyen bűnért, gyilkosok voltak vagy csak valami elől menekültek. Rádaásul még Cassus Vicus alatt is kellett szolgálniuk.

A vezér, Cassus Vicus tettei hírhedtek voltak egész Rómában. Mint lelkes híve minden orgiának és ünnepségnek, Vicus rajongott az eltúlzott élvezetekért és a perverzióért. De túl messze ment. Meglepték, mikor épp kannibalizmusban vett részt és halálra ítélték, ám később felmentették, részben a hatalmas összeg miatt, amit megvesztegésként kifizetett, részben pedig a korábbi császárral, Tiberiusszal ápolt személyes barátsága miatt, aki mellesleg cimborája volt a vad tivornyákban.

Cassus Vicust kinevezték Al-Khali kormányzójának, mely provincia a legtávolabb esett a Birodalomtól. Míg eleinte dühös volt és mélyen sértve érezte magát amiatt, hogy ráerőszakolták a visszavonulást ebbe a poros sarokba, amiből teljes mértékben hiányzott az ismert világ minden sármja, később megtanulta értékelni az előnyeit egy olyan hely kormányzásának, ami ennyire messze fekszik a civilizációtól. Messze Róma érdekeltségeitől és törvényeitől, Vicus kötelességeiből csak annyi maradt, hogy beszedje az adókat és megvédje a határt. De ő új értelmet keresett az uralma alatt lévő elátkozott földeknek: az erőforrásokat saját istenítésére, perverzióinak, kicsapongásainak fedezésére szentelte. Vicus szabadjára engedte legősibb ösztöneit és egyre inkább úgy viselkedett, mint egy bűnöző, semmint egy római provincia kormányzója. Kegyetlenségével elnyerte szomszédainak tiszteletét, akik elkerülték, amikor csak tudták.

A templomot nem Jupiternek, Szaturnusznak, Marsnak vagy Minervának, hanem magának Vicusnak szentelték. A villa és a palota pazar módon volt berendezve, ahol egymás után rendezték a partikat, lakomákat és orgiákat, melyek kielégítették Vicus hedonista étvágyát. A hetedik légió nem a Római Birodalom képviselőjeként viselkedett, hanem Vicus akaratának pusztító jobbkezeként, bár kényszerítve voltak, többek között mindenféle visszaélés, kegyetlenség elkövetésére is a helyi lakosokon és főleg a kereskedő karavánokon, melyek átvágtak a területen.

Jericho - a fejlesztők válaszolnakAz adóbegyűjtés alkalmat adott a vámok és védelmi díjak kivetésére, majd végül az Al-Khali régión átutazók kifosztására, kirablására. A legszerencsésebbeket kivégezték az úton. Ők nem végezték rabszolgákként a fényűző kolosszeumban vagy ágyasokként vagy végül a lakoma részeként (a kannibalizmus Vicus egyik kedvenc élvezeti cikke, természetesen). Azt mondták, hogy a Vicus uralma alatti élet olyan volt, mintha maguk az istenek átkozták volna meg az embert. Ezzel szemben Vicus egy idő után magát úgy látta, mint egy élő istent Al-Khali falai közt, és az ott élők, áthaladók vagy behatolók az ő szeszélye szerint éltek, szolgáltak vagy haltak.



Frank Delgado őrmester - piromanta

Név: Frank Delgado
Magasság: 210 cm
Súly: 130 kg
Kor: 31 év
Szeme színe: zöld
Haja színe: sötét
Vércsoport: 0+
Csapatbeli beosztása: nehézfegyverek
Specialitás: piromanta





Történet

Frank Delgado a mesitzo és a csikaszó indiánoktól származik, problémás fiatalkorának nagy részét egyik nevelőotthonból a másikba vándorolva töltötte, amíg egy távoli rokon egy oklahomai rezervátumból magához nem vette. Miután így megtalálta azt a kulturális indentitást, amire nagy szüksége volt, Delgado testét és szellemét a csikaszó spiritualizmusnak és a sámáni bölcsesség keresésének szentelte. Ebbe beletartozott a kémia, a gyógyszerészet és a botanika intenzív tanulmányozása, mivel egyre inkább egy modern alkimistának tartotta magát. Tanulmányain keresztül megtanult egy tűz alapú lényt megidézni, melyről Delgado úgy tartja, hogy az a csikaszó szellem, Ababinili, de nem volt képes irányítani. Delgado beutazta a világot és hasonló szellemekkel vette fel a kapcsolatot Borneóban, Mongóliában és Litvániában, hogy a szellem roppant hatalmát felhasználhassa és kérje együttműködését.


Toborzás

Frank Delgadonak mindig is súlyos gondjai voltak voltak a hatóságokkal. Ahhoz hogy finanszírozza az egyre költségesebb kutatásait, felhasználta tudását a pszichoaktív drogok terén, ami a nemzetközi drogtörvényekkel összeütközésben volt. Ezzel a DEA (amerikai kábítószerellenes szervezet) és a kínai kormány figyelmét is felkeltette. Kevesebb, mint 24 órája volt a kivégzésig Pekingben, mikor az Okkult Hadviselés Minisztériuma (DOW), ami már évek óta nyomon követte a fejlődését, közbe kellett, hogy lépjen. A kiszabadításának az volt a feltétele, hogy beszervezik a Jericho osztagba és az okkult hadviselésre képezik ki. Ez nagy hatalommal bíró nyereségnek bizonyult, de a problémák sem maradtak el.


Okkult források

Frank Delgado egy piromanta, amit durván "tűzzel beszélőre" lehetne fordítani. Delgado esetében a tűz, amivel beszél, egy lény, ami élő tűzből áll és azt mondja, ő Ababinili, a csikaszó tűzszellem. Miután kapcsolatba lépett a szellemmel, Delgado felajánlotta jobb karját, mint áldozatot, hogy elnyerje együttműködését. Az élő tűzlény most parazitaként él Frank karján a küldetések alatt, egy nagy fémtokba bezárva. Harc közben Frank ezt felnyitja és szabadjára engedi Ababinilit. Ababinili általában engedelmeskedik Delgado parancsainak, így egy igen erős eszközzé és fegyverré válik. Mikor a szellem szabadon van, Delgado intenzív fájdalmat él át, míg vissza nem tér, mikor is a parazita szellem enyhíti gazdája szenvedéseit.


Harci eszközök

Frank Delgado őrmester a Jericho osztag nehéztüzér szakértője és egy félelmetes ellenfél az ellenségnek. Mivel Delgado jobb karja egy nagy fémtokban végződik, hogy Ababinilit ott tárolja, terveztetett magának olyan fegyvereket, melyeket egy kézzel is lehet használni és újratölteni, köszönhetően a testpáncéljába épített speciális mechanizmusoknak.


Elsődleges fegyver:
7.62 mm-es POKOL ŐRE
3 csövű gatling gépágyú, folyamatos lőszeradagolóval

Másodlagos fegyver:
.50-es kaliberű PAIN
automata egyedi pisztoly, 6 lőszeres tárral