Jonathan Blow legújabb játéka, a The Witness PC-s változata máris a kalózok kedvenc célpontja, és ez megakadályozhatja a fejlesztőt abban, hogy egy újabb játékot készítsen. "Úgy tűnik, hogy a The Witness az első számú játék bizonyos népszerű torrentoldalakon. Sajnos ez megakadályozhat abban, hogy egy újabb játékot csináljunk." -- mondta egy Twitterre kikerült csiripben.

A The Witness indie cím ellenére drága játék, a Steamen 37 euróba kerül, ennyiért állhatunk neki az agymunkának. A Braid, ami 15 dolláros árcímkével került a digitális boltokba, szintén a kalózok kedvenc célpontja volt, így Blow nem a magas összeget tartja a kalózkodás okának. Akkor mi lehet az? A demó hiánya? Nem, hiszen Jonathan a Braidhez készített demót, ami nem segített a kalózok ellen. Nem tudni, hogy a The Witness milyen DRM-et használ, de biztos nem a Denuvot, amit a Rise of the Tomb Raider és az új Far Cry is alkalmaz

Ha elkészül Blow következő játéka, akkor lehetséges, hogy már abba bekerül a Denuvo. Jonathan szerint a kalózkodás egyetlen pozitív oldala, hogy többen megismerik a The Witnesst, de egy új játékot is akar készíteni, jegyzi meg egy másik csiripben.

Mindenesetre az összes szoftverkészítő megérdemelné, hogy a termékei ne legyenek ellopva, hiszen egy program elkészítése nem kevés időt, fáradtságot, és pénzt emészt fel, és ennek visszakapásától fosztják meg a fejlesztőket a kalózok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!