Dead Rising: Endgame, azaz végjáték címmel kerül fel június 20-án a Crackle nevű, filmeket streamelő szolgáltatás kínálatába a tavalyi Dead Rising folytatása. A játéksorozat tévés adaptációjának első részét Zach Lipovsky rendezte, és ha az ember nem ült le elé túl nagy elvárásokkal, akkor azt mondhatta, hogy korrekt iparosmunka. Nem kiemelkedő, néha kicsit buta, de televíziós film létére egész szórakoztatóra sikerült.

A Dead Rising: Endgame-et Pat Williams (Continuum) jegyzi. A műről kikerült, alant is látható első képen a négy főszereplőt ismerhetjük meg. Az első részből visszatérő Jesse Metcalfe (Dallas) újra a riportert, Chase Cartert alakítja. Patrick Sabongui (Godzilla) egy videojáték rajongóból zombihentessé előlépett figura bőrébe bújik bele, Marie Avgeropoulos (The 100) hacker lesz, Ian Tracey (Continuum) pedig egy Hancock nevű alakot alakít majd. A filmben továbbá feltűnik Billy Zane is.

dead-rising-endgame-cast.jpg

A sztori szerint Chase Carter a zombikkal fertőzött, karantén alá helyezett Mission City keleti részében egy titkos kormánykonspiráció után kutat. Az összeesküvés célja a zombiapokalipszis megakadályozása, ám ehhez több millió ártatlan civilt kell majd lemészárolni. Természetesen hősünk ezt nem hagyhatja, mert az mégis csak tisztességtelen dolog, ha a világ több millió ártatlan életével lesz megakadályozva.