A Legend of Grimrock (adatlapunkon) egy zseniális, független fejlesztésű PC-exkluzív program, melynek célja a klasszikus idők dungeon-crawlereinek felelevenítése. Ez a stílus tulajdonképpen a modern számítógépes szerepjáték őse, mely hírhedt keménységéről, megbocsátani képtelen játékmenetéről és brutális nehézségéről. A Legend of Grimrock mindegyik kitételnek megfelel, így aki szeretné tudni, milyen volt régen egy RPG, az szerezze be sürgősen.

Akik pedig már végigjátszották a programot és kezdik unni a végtelen börtönfolyosókat, örvendhetnek, ugyanis a fejlesztésért felelős Almost Human bejelentette a Legend of Grimrock II-t! Sajnos azon túl, hogy jön a játék, semmi egyebet nem tudunk, ha viszont hihetünk a hivatalos blognak, akkor a munkálatokat folyamatosak kommentelik majd, így ez nemsokára változni fog.

A csapat egyébként eredetileg egy DLC-t akart készíteni az első részhez, de mivel túl sok ötletük volt, s egyébként is, a letölthető tartalmak igencsak távol állnak a régi játékok világától, egy komplett folytatás mellett döntöttek.

Jön a Legends of Grimrock II!