A Google a sikertelen Google TV után újra megpróbálkozik azzal, hogy meghódítsa a tévékészülékeket -- legalábbis erre utalnak azok a kiszivárgott dokumentumok, amelyek egy bizonyos Android TV-ről beszélnek. 

Az információk szerint egy alaposan leegyszerűsített Android operációs rendszerre építkező, a Google által gyártott, tévére csatlakoztatható eszközről beszélünk, aminek a fő célja az, hogy megkönnyítse a szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférést. Olyan álmokat azonban nem dédelget, hogy megreformálja a tévénézési szokásainkat, ez ugyanis olyan feladat, ami igazán eddig senkinek sem sikerült. Lényegében tehát olyasmi, mint a múlt héten bemutatott Amazon Fire TV.

Az Android TV lelke a filmek és a sorozatok eljuttatása lesz a felhasználókhoz, de játékokat is kapunk az Androidnak hála. Mindezt egy olyan egyszerű, könnyen áttekinthető felületen érhetjük majd el, aminek köszönhetően soha nem lesz szükségünk háromnál több kattintásra ahhoz, hogy a Home képernyőtől eljussunk a megfelelő tartalomig, sőt azt is szeretnék, ha a telefonunkon vagy táblagépünkön elkezdett műsort a tévén zavartalanul tudnánk folytatni, ott, ahol abbahagytuk. A fő irányítási módszer egy távirányító lesz, de van hangutasítás is, illetve gamepad-támogatás.

A doboz specifikációiról még nem kaptunk részleteket, ahogy arról sem, hogy mennyibe kerülne és mikor jelenne meg, annyi viszont biztos, hogy a Google már most igyekszik magához édesgetni minél több céget, hogy készítsenek applikációkat az Android TV-re. A kiszivárgott képek szerint a leginkább népszerű külsős szolgáltatókat (Vevo, Netflix, Hulu, Pandora) mindenképpen szeretnék megnyerni. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!