• Windows 10-exkluzív processzorok jönnek
  • Az Intel és az AMD következő termékcsaládja is csak Windows 10-en működik majd
  • A Windows 7 támogatása 2020-ig tart
  • A Windows 8 támogatása pedig 2023-ig

Amióta csak a Microsoft bejelentette a Windows legújabb kiadását, világos volt, hogy mindenhova el szeretnék terjeszteni, ennek érdekében pedig minden tőlük telhetőt megtettek, leglátványosabban azt, hogy a meglévő felhasználóknak ingyen odaadták az operációs rendszert -- ennyinél azonban még nem állnak meg. A cég egy nemrég kiadott blogbejegyzésben elmondta:

A JÖVŐBEN OLYAN PROCESSZOROK FOGNAK MEGJELENNI, AMELYEK CSAK WINDOWS 10 OPERÁCIÓS RENDSZERT TÁMOGATNAK.

Név szerint az Intel következő generációs Kaby Lake és az AMD Bristol Ridge családja, illetve a Qualcomm 8996-os processzora lesz ilyen. Magyarul, ha a legújabb technológiai vívmányokat szeretnéd a gépedbe pakolni, akkor kénytelen leszel Windows 10-re váltani. Ha ezt eddig még nem tetted meg, akkor 2016. július 29-ig még módod van rá.

windows-10-logo.jpg

A Windows 10 exkluzivitás bevezetése már meg is kezdődött az Intel hatodik generációs, Skylake processzorával, ám egyelőre csak részben. A Microsoft 2017. július 17-ig az ületi szektor számára még támogat bizonyos Skylake eszközöket (Dell's Latitude 12, HP's EliteBook Folio, ThinkPad T460s, stb.), ezt követően azonban elvárják, hogy a felhasználók Windows 10-re frissítsenek Windows 7-ről vagy Windows 8.1-ről.

Ez persze az üzletek számára fontos elsősorban, a mezei felhasználókra más vonatkozik. Nekünk két dátumot kell megjegyezni:

  • 2020. január 14. -- eddig tart a Windows 7 támogatása
  • 2023. január 10. -- eddig tart a Windows 8 támogatása

A Microsoft az év elején jelentette, hogy a megjelenés óta már több mint 200 millió Windows 10 felhasználót számoltak. Az üzleti partnereiknek a nagy része már a legújabb operációs rendszert használja, az üzleti és oktatási területen összesen pedig 22 millió ilyen eszköz működik, így aztán nem csoda, hogy külön figyelmet szentel ezeknek a cég.