• December 16-án jelenik meg korai hozzáférésben Xbox One-on a játék
  • 35 dollárba kerül, de vásárlók minden tartalmat és funkciót megkapnak, ami a teljes változatba belekerül
  • A játék vágső változatai 2016 júniusában érkeznek 

A nyitott világú dinoszaurusz vadászós ARK: Survival Evolved már több mint 2.4 millió vásárlóval büszkélkedhet, pedig még el sem készült, hiszen idén júniusban jelent meg a Steamen korai hozzáférésben. Azt már régóta bejelentette a játékot fejlesztő Studio Wildcard, hogy a program konzolos változatain is dolgozik (melyek a teljes PC-s verzióval egyetemben 2016 júniusában jelenhetnek meg), ugyanakkor az Xbox Game Preview program keretében, mely nagyon hasonló a Valve platformján működő Early Access rendszerhez, az Xbox One tulajdonosok is beszállhatnak a túlélésért vívott küzdelembe december 16-tól, amennyiben hajlandók 35 dollárt áldozni a fejlesztés alatt álló programra. 

„A célunk az, hogy az ARK: Survival Evolved által kínált kaotikus, kreatív, és spontán szórakozást az Xbox One rajongói is kompromisszumok nélkül élhessék át.” – nyilatkozta Jess Rapczak, a Studio Wildcard társalapítója és kreatív társdirektora. „A játékosok új tapasztalatokra vágynak masináikon, és úgy érezzük, hogy az ARK - mely egyike a piacon fellelhető néhány dinoszauruszos programnak, illetőleg az egyik, ha nem az egyetlen igazi multiplayer túlélőjáték konzolokon – képes friss és a generáció számára meghatározó élményt nyújtani.”

Rapczak elmondása szerint az XGP verzió közelebb áll tartalom terén a teljes játékhoz, mint a júniusban megjelent korai hozzáférésű állapothoz, hiszen minden benne lesz, ami a jelenlegi PC-s változatban fellelhető. Ugyanakkor a szakember azt is elárulta, hogy az Xbox One-os átiratot nem frissítik majd olyan őrült ütemben, mint a júniusi megjelenése óta 224 kisebb-nagyobb módosítással ellátott számítógépes verziót, azonban így is nagyjából kéthetente számíthatnak új tartalmak érkezésére a felhasználók.

A Xbox Game Preview változatot megvásárlók számára további két jó hírrel is szolgált Rapczak. Egyfelől nekik nem kell majd újra megvásárolniuk a jövő év júniusában jóval magasabb árcímkével ellátott teljes játékot, hiszen időközben minden frissítést megkapnak hozzá, továbbá bónuszként egy bionikus T-Rex skinnel, egy ARK Founder's Hat skinnel, valamint az ARK Founder's trófeával gazdagodnak.