Két évvel ezelőtt az Activision egy 10 évre szóló partneri kapcsolatot kötött a Halo-szériával óriási hírnevet szerzett Bungie-val, ezen együttműködés során pedig egy új sorozatot fognak elkészíteni. Az eddig titkos dokumentum most nyilvánosságra hozott részletei szerint a Destiny kódnév alatt futó új, a Marathon-sorozat utódjának szánt franchise egy „sci-fi/fantasy akciólövölde” lesz, melynek első része 2013-ban fog megjelenni, majd éves rendszerességgel három folytatás jön, illetve 2014 őszétől egy-egy, Comet kódnevű kiegészítőt is kapnak majd a játékok.

A tervek szerint az első Destiny-játék csak Xbox 360-ra, s annak utódjára fog megjelenni, ám a folytatások már Xbox 360, PlayStation 3-ra, a Sony és a Microsoft új gépeire, illetve PC-re is elkészülnek majd.

A 24 oldalas szerződésből továbbá kiderült az is, hogy a Bungie 20-35 százalékos részesedést kap a játék profitjából, és bónuszokat, ha teljesítenek bizonyos kitételeket: ha 2010 és 2013 között megfelelnek a minőségi és pénzügyi elvárásoknak, 2,5 millió dollárt kapnak, ha pedig az első játékuk 90% felett teljesít a kritikusok értékeléseit összesítő GameRankings oldalon, további 2,5 millióval lesznek gazdagabbak.