A soron következő, 2017 elején minden Windows 10 tulajdonos számára ingyenesen elérhető Creators Update a cég szavaival élve „a legerőteljesebb, és megfizethető módja lesz a kevert valóság megtapasztalásának”. A jó öreg Microsoft Paint és a Powerpoint is alkalmas lesz három dimenziós alkotásra és szerkesztésre, amit aztán könnyedén megoszthatunk, sőt akár ki is nyomtat(tat)hatunk. Ehhez az Acer, Asus, Dell, HP, és a Lenovo is VR-sisakokat szállít majd le, melyek 299 dolláros áron hozzák el a virtuális valóság adta élményt.

Emellett a nemrég felfalt Beam technológiáját felhasználva a Windows 10 és az Xbox One is beépített streamelési lehetőséget kap, az Xbox Live „Arena” funkciójával pedig a játékosoknak is lehetősége nyílik bajnokságok rendezésére. Ezekkel a lépésekkel nyilvánvalóan a Twitch babérjaira szeretne törni a cég.

Végezetül a tálca is ráncfelvarrást kap, pontosabban szólva egy új funkcióval bővül, mellyel barátaink és ismerőseink is kitűzhetők lesznek. Windows és Android telefonról is fogadhatunk üzeneteket, és ráhúzással oszthatunk meg tartalmakat gyorsan, könnyen egyszerűen. És persze emojikat is küldözgethetünk, hogy egyből a rokonság gépének az asztalán jelenjen meg, ha éppen rossz/jó a kedvünk.