A Just Cause 2 közösségének lelkes tagjai csodálatos munkát végeztek abban, hogy multiplayer móddal egészítsék ki a játékot, sőt, olyan ügyesek voltak, hogy a fejlesztők és a kiadó elismerését is elnyerték, és hivatalos modként a Steamre is felkerülhetett az alkotásuk. Éppen ezek miatt meglepő, hogy a Just Cause 3-ból kimarad a többjátékos lehetőség, de erre jó oka volt az Avalanche Studiosnak.

A játék direktora, Roland Lesterlin mondta el, hogy nagyon sokat gondolkodtak a multiplayer módon, de inkább úgy döntöttek, hogy a singleplayer élményre koncentrálnak. Javított fizikát és játékmenetet hoztak, illetve mindent alárendeltek annak, hogy jó élmény legyen a főszereplővel szórakozni, majd ezt megfejelték némi közösségi élménnyel. „Rájöttünk, hogy sok játékos szereti megosztani azt, hogy mit csinált a játékban, ezért a játéknak eme, aszinkron részén dolgoztunk. A kihívások, a ghost mode és a ranglétrák, mind azt szolgálják, hogy versengésre hívd ki a barátaidat. Aztán ott a PS4 Share, a videók feltöltése Xbox One-on és a Spectator mode Steamen. Ezek mind tökéletesen illenek a játékhoz.”

Lesterlin nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy később készítsenek egy igazi multiplayer módot, de most minden erejüket a singleplayer kampányra és játékvilágra fordítják. A Just Cause 3 december elsején jelenik meg PC, PS4 és Xbox One platformra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!