Nemrégiben megjelent a Diablo III 1.0.8-as frissítése, ám ahelyett, hogy néhány bogarat eltaposott volna a tapasz, a játékosok egy katasztrofális hibát fedeztek fel: egy kiskapuval az aranyuk megduplázható. A folyamat lényegében annyi, hogy az aukciósházban az utolsó pillanatban, még a tranzakció befejezte előtt vissza lehet vonni a folyamatot, aminek következtében az adott, vásárlásra szánt összeg megduplázódik.

Azt mondani sem kell, hogy ez mennyire rettenetes hatással van a játékon belüli gazdaságra, így az egyetlen járható út az volt a Blizzard számára, hogy lekapcsolja a Diablo III arannyal, illetve valódi pénzzel működő aukciósházát, ameddig nem találnak megoldást a problémára. A csapat közleménye szerint ma még biztosan elérhetetlenek lesznek ezek a szolgáltatások, ennél biztosabbat azonban még nem mondtak.

A Blizzard továbbá jelezte, hogy nem fogja visszaállítani a játékosok virtuális számláját az incidens előtti állapotra, ám nem lesz büntetlenül elfelejtve a dolog. A cég az elkövetkező napokban átvizsgálja azokat a játékosokat, akik hibajelentés helyett kihasználták a hibát, és így meggazdagodtak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Diablo III -- Megjelenés: 2012. május 15 (PC) -- Gépigény: 1 magos 2800 MHz CPU, 1,5 GB RAM, SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB videokártya, 12 GB szabad hely, internetkapcsolat