• Késik a Mass Effect Andromeda
  • 2017 elején jelenik meg
  • Az EA pénzügyi igazgatója jelentette be

Elég kevés részletet tudunk, de arra azért eléggé számítottunk, hogy a BioWare fejlesztésében készülő Mass Effect Andromeda még az idei év végén, az ünnepi szezonban meg fog jelenni, noha ennek ellenkezőjét már hallottuk. Most kiderült, hogy tényleg csúszik a premier:

A MASS EFFECT ANDROMEDA CSAK 2017 ELEJÉN JELENIK MEG.

A Morgan Stanley Technology, Media and Telecom konferencia során hangzott el a hír, mégpedig az EA pénzügyi igazgatójának szájából. „Nagyszerű év áll előttünk. A harmadik negyedévben jön egy új Battlefield, illetve a külsős partnerünktől, a Respawntól a második Titanfall. Mind a kettő egy belső nézetes lövölde, amik a pörgős, akciódús lövöldék illetve stratégia központú játékok piacán állnak rajthoz. Az első negyedévünkben jön a Mirror's Edge, aztán a negyedik negyedévben a Mass Effect, ami egy sci-fi akció játék. Szóval, nagy év áll előttünk és eléggé izgatottak vagyunk.” -- mondta Blake Jorgensen, és te magad is meghallgathatod ezen a linken. A lényeg 18:30-nál kezdődik

A fogalmazás egy kissé zavaros lehet, hiszen a negyedik negyedévet említi, ám fontos tudni, ha gazdasági esztendőről van szó (lásd a Mirror's Edge Q1-ban való feltüntetése, ez április-május-június, a megjelenés pedig május 17-én lesz), ami negyedéves késésben van a naptárhoz képest, így jön ki az, hogy az EA-féle Q4, az nekünk 2017 első három hónapja.

A késés talán nem véletlen, az utóbbi hetekben ugyanis pár rossz hírt hallottunk a BioWare háza tájáról. December végén olvashattátok, hogy távozott a vezető fejlesztő, Chris Wynn, majd február közepén arról számoltunk be, hogy a vezető író, Chris Schlerf is lelépett, ráadásul már hónapokkal ezelőtt, csak most jelentették be.

Nem nehéz belátni, hogy két ilyen vezető figura hiánya komolyabban is hátráltatni tudja a munkálatokat, még akkor is, ha gyorsan tudják őket pótolni, ugyanakkor nem csak ez játszhatott szerepet a késésben, hanem a gazdasági megfontolások is. Az év vége hagyományosan egy elég zsúfolt időpont, így lehet, hogy az EA inkább egy nyugisabb dátumot keresett, hogy maximalizálja az eladásokat.