Viszontagságos körülmények között, sok késés után jelent meg az Alan Wake, mely egy remek horrorjáték lett, de a boltokban már nem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani, mint azt a csapat vagy a kiadó szerette volna. Kiugró, bombasiker helyett kicsi, de kitartó lánggal ég tehát a Remedy alkotása, melynek első része mostanában érte el a kétmillió eladott példányt.

A nagy hírt a csapat vezetője, Oskari Hakkinen árulta el a CVG stábjának, aki kult-klasszikus programnak nevezve a 2010-ben először Xbox 360-ra, majd tavaly PC-re is befutó játékot -- az átirat nem mellesleg két nap alatt visszahozta a befektetett összeget. Ebbe a kétmilliós eladásba a konzolos és PC-s verziót is beleszámolták, ám a mellékhajtásnak tekinthető American Nightmare teljesítményét már nem.

A nem kiugró, de jónak nevezhető mérföldkő elérését követően Hakkinen úgy véli, hogy még van élet a sorozatban, mely nagyon közel áll a csapat szívéhez, azt azonban már nem mondta, hogy terveznek-e egy igazi, számozott folytatást. Ez eddig csak pletykaszinten merült fel, azután, hogy a stúdió egy következő generációs programhoz kezdett el fejlesztőket keresni tavaly márciusban. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!