• Az Egyesült Államokban 27%-kal kevesebb Call of Duty: Advanced Warfare fogyott, mint Call of Duty: Ghosts
  • Ez azonban nem tartalmazza a digitális eladásokat, és nemzetközi adatokat sem
  • Valószínűleg kisebb a lemaradás

A Piper Jaffray elemzője, Michael Olson hozta nyilvánosságra, hogy a legfrissebb, vagyis a novemberi NPD adatok szerint a Call of Duty: Advanced Warfare 27%-kal kevesebb vásárlóhoz jutott el, mint a tavalyi Call of Duty: Ghosts. Haldoklik tehát a sorozat, ugye? Nos, ezt még nem lehet ilyen gyorsan kijelenteni, Olson kimutatása ugyanis csak az Egyesült Államok területén állja meg a helyét, nemzetközileg már nem, valamint a digitális eladásokat sem tartalmazza. Ezek tükrében elmondta, hogy a tényleges csökkenés valószínűleg kevesebb, bár szerinte így is kicsi lesz a nyereség az év utolsó negyedében.

Érdemes még megjegyezni, hogy a Call of Duty: Advanced Warfare az év legkelendőbb lemezes formában árusított konzoljátéka az Egyesült Államokban, és ez igaz akkor is, ha a különböző platformokat egyesével nézzük, tehát Xbox One-on, PS4-en, Xbox 360-on és PS4-en is ezt vették a legtöbben. Illetve az Egyesült Királyságban, a megjelenésének első hetében megverte a Ghostsot -- igaz, az Call of Duty: Advanced Warfare minden platformon egyszerre jelent meg, míg az előd szakaszosan.

Egyszóval árnyalt a kép a Call of Duty bolti teljesítménye terén, így nehéz is megállapítani, hogy a szakadék szélén áll-e, vagy éppen jól van a sorozat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!