• A Kona egy horrorral és természetfelettivel átitatott detektívkaland
  • A helyszín egy Isten háta mögötti falu a hetvenes évek Kanadájában
  • A Kona a Parabole négyrészes sorozatának első játéka
  • A jelenleg Early Accessben kapható játék március 17-én jelenik meg

A kanadai Parabole szürrealitást túlélőhorrorral és nyomozással vegyítő kalandjátéka a hetvenes évek Kanadájának egy Isten háta mögötti falucskájába kalauzol minket, ahová Carl Faubert magánnyomozóként érkezünk, hogy egy gazdag iparmágnás kérésére kiderítsük, ki rongálja meg rendszeresen az itt található vadászlakját.

A helyszínre érkező detektív Atamipek Lake környékén vandálok helyett csak a semmiből feltámadó rejtélyes hóviharok pusztító erejét tapasztalhatja meg, de olyannyira, hogy maga is a hó fogságába esik, és ha akarna sem tudna visszafordulni. Mi több, látszólag egyetlen élő lélek sincs a közelben, pedig minden tőle telhetőt megtesz, hogy a látszólag elnéptelenedett és hátborzongatóan néma falucskában találjon valakit, és ne egyedül kelljen megküzdenie az elemekkel. 

A Kona egy négy rövidebb játékból álló történetközpontú sorozat első része, és a múltbéli kísértetfalu bejárása nagyjából 3-5 órányi borzongást biztosít, amihez a québec-i Cure Label szolgáltatja a fülbemászó és melankólikus dallamokat.

A hátborzongatóan hangulatos természetfeletti kaland március 17-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.