• Március 18-án Early Access stádiumba lép a Paragon
  • Március 14-tők vásárolhatjuk meg a támogatói csomagokat a paragon.com oldalon vagy a PlayStation Store-ban, amikkel hozzáférést nyerünk a játék korai változatához
  • A nyáron ingyenes bétatesztek is lesznek

Március 18-án Early Acces fázisba lép számítógépeken és PS4 konzolokon a többek között a Gears of War-szériát is jegyző Epic Games alkotása, a Paragon, mellyel a csapat a MOBA műfajban szeretne maradandót alkotni.

Akik szeretnék a külső nézetes akció-MOBA hibridet már márciusban kipróbálni, azoknak nincs más dolguk, mint a március 14-től kapható támogató csomagok egyikét megvásárolni, amivel tulajdonképpen már a végleges változatot is bebiztosítják maguknak a játékból. A Paragon ugyanis a tervek szerint minden hőst és új játékmenet elemet ingyenesen biztosít majd a felhasználók számára, a különböző fegyvereket, felszereléseket, boostokat rejtő kártyákat játékkal lehet feloldani, így mikrotranzakciókkal kizárólag a kozmetikai jellegű elemekért (skinek, emote-ok stb.) lehet csak fizetni.

„A Paragont úgy terveztük, hogy a játékosok egyetlen fillér elköltése nélkül is versenyben maradjanak és győzedelmeskedhessenek, ha elég ügyesek. Az összes hős ingyenes, a kártyákat pedig játék közben lehet kinyitni. A Paragon sosem lesz pay-to-win, vagyis nem fogunk játékmenetet befolyásoló elemeket árulni.” – szögezte le a játék kreatív direktora, Steve Superville.

Azonban a Paragon még koránt sincs nincsen készen, számos kulcsfontosságú funkció hiányzik belőle, és a meglévő elemeken is szeretnének csiszolgatni a fejlesztők, erre pedig az Early Access fázis kiváló alkalomnak ígérkezik. A játékosok már most belevethetik magukat a programba, számos játékon belüli tartalomhoz akciós áron juthatnak hozzá, és folyamatosan kapják az új hősöket (háromhetente), illetőleg a napi és heti jutalmakat. Az Epic pedig a visszajelzések alapján javíthatja, bővítheti a játékot, valamint tesztelheti a friss funkciókat is.

paragonearlyaccess.jpg

A Founder’s Pack névre hallgató legolcsóbb csomag egyébiránt 20 dolláros áron lesz elérhető, amivel hozzáférhetünk a játék Early Access változatához néhány skin, boost, és egyéb kozmetikai elem társaságában. A 60 dolláros Challenger Packek és a 100 dollárért vesztegetett Master Packek lényegében ugyanezeket tartalmazzák, csak sokkal nagyobb mennyiségben és néhány egyedi skinnel megtoldva, valamint kapunk egy Founder’s Packet is melléjük, amit odaajándékozhatunk bármelyik barátunknak, így akár már a korai hozzáférésben együtt lövöldözhetünk. Ha megtetszik a játék, akkor pedig bármikor válthatunk a Founder’s Packről a nagyobb csomagokra.

Aki sokallja a csomagok árát, az türelmesen megvárhatja a nyarat, ugyanis az Epic Games ígérete szerint a jó idő beköszöntével ingyenes nyílt bétateszteket is tartanak majd PC és PS4 platformon egyaránt.