• A Riot Games minden áron meg akar szabadulni a League of Legends toxikus játékosaitól
  • Jön a Ranked Restrictions rendszere
  • Aki szemétkedik, az nem játszhat ranked meccseket
  • Továbbá korlátozzák a chathasználatot
  • Mindez addig tart, ameddig be nem bizonyítja, hogy megtanulta a leckéjét
  • Szezonvégi jutalmakat sem kap az, aki Ranked Restrictiont kapott

Ha nem is vagy tisztában a MOBA zsáner minden egyes részletével, azt biztosan tudod, hogy ezek a játékok istentelenül durva, toxikus közösséggel vannak megverve, ami minden újoncot eltántorít attól, hogy próbálkozzon. Ez természetesen rossz az üzletnek, a Riot Games így egy új, keményebb rendszert vezetett be annak érdekében, hogy megzabolázza a League of Legends játékosait.

Bemutatkozik a Ranked Restrictions, melynek lényege, hogy a mocskos szájú, durva, utálatos kis genyák egy bizonyos ideig nem indulhatnak ranked meccseken, illetve korlátozások mellett használhatják csak a chatet. Ez az állapot mindaddig fennáll, ameddig bizonyos számú (hogy pontosan hány, azt nem tudni) normál meccs zavartalan teljesítése során be nem bizonyítják, hogy megtanulták a leckét, de a biztonság kedvéért egy végső vizsgálaton is átesnek, mielőtt visszavonnák a büntetéseket. A Riot azonban nem csak ennyivel sújtja a negatív játékosokat, hanem azzal is, hogy aki a szezon végén kapta meg a Ranked Restrictionjét, az nem részesül a szezonvégi jutalmakban, a csapat ugyanis úgy gondolja, hogy a sportszerűséget is értékelni kell, nem csak azt, ki milyen ügyes.

A Ranked Restrictions egyelőre csak az európai és észak-amerikai tesztszervereken van életben, de ha minden jól megy, akkor máshol is bevezetésre kerül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!