Chell és Dr. Emett Brown után most a jó Doktorról is megtudhatunk egyet s mást, például azt, hogy a tizenkettedik Doktort alakító Peter Capaldi szólaltatja meg a karaktert. De nem csak ő bújuk bele karaktere legósított változatába, hanem hallhatjuk majd a szépséges Jenna Colemant (Clara) és a briliáns Michelle Gomezt (Missy) is. Persze ez még nem minden, hiszen nem csak ők lesznek ismerősek a Doctor Who univerzumából.

A Starter Pack mindjárt tartalmazni fog egy pályát, ahol dalekokkal és cybermanokkal harcolhatunk, és persze lesz egy Doctor Who pályacsomag is, benne a tizenkettedik Doktorral, a TARDIS-szal, K-9-nal (utóbbi kettő kétféleképpen át is alakítható, hogy másra legyenek képesek) és egy pályával. A legmókásabb dolog mégis az, hogy ha a Doktort legyőzik, regenerálódik, méghozzá egy korábbi inkarnációjává, így voltaképpen játszhatunk bármelyik Doktorral (hm… én a tizenegyedikre szavazok). Sőt, az adott változathoz a igazodni fog TARDIS belseje, ahol mellesleg találhatunk egy zenelejátszót. Ezzel bármelyik éra zenei témáját lejátszhatjuk.

Emellett lehetőségünk lesz egy kisebb kiegészítőt megvásárolni, a Doctor Who Fun Packot. Ehhez egy cyberman és egy megépíthető dalek jár majd, természetesen mindkettő játszható lesz a LEGO Dimensionsban.