• Az Amazon már régóta szeretne beszállni a játékiparba.
  • Még egy saját, CryEngine-en alapuló grafikus motort is készítettek.
  • A napokban három különböző projektjük is bejelentésre került.

Az Amazon Game Studios a játékosok minél nagyobb rétegét szeretné lenyűgözni a frissen bejelentett játékaival.

Az elsőként bejelentett játékuk a Breakaway címet kapta, mely egy csapatalapú brawler, ami 4-4 játékossal játszható. Egyik legfőbb különlegessége az, hogy streamelésre lett kialakítva, így a Twitch támogatása külön figyelmet kapott.

A második játékuk, a Crucible, egy 6-6 játékossal operáló FPS, ami a MOBA stílusú játékokból ismerős elemeket is tartalmaz. A játékosoknak egy idegen bolygón kell küzdeniük egymás ellen, egészen addig, míg csak egyikük marad talpon. A hősünket testre szabhatjuk, valamint árulást követhetünk el a csapatunk ellen, mégpedig úgy, hogy akár játék közben is csapatot válthatunk. A Twitch támogatása itt is hasonlóan fontos szerepet kap a fejlesztés során.

A harmadik, egyben legambiciózusabb játékuk a New World címet viseli. Ez egy nyitott világú MMO, mely a XVII. századi Amerikába kalauzol el minket. Persze a történelmi tudásunkat nem érdemes ezen játék segítségével bővíteni, mivel a természetfeletti, és a fikció is fontos részét képezi a játéknak. A Streamelés kényelmes lehetősége itt sem marad el.

Egyelőre egyik játékról sem tudjuk, hogy mikor jelenik meg, de mindhárom cím biztosan érkezni fog PC-re.