• Tavaly szeptemberben jelent meg a Life is Strange 2 első epizódja
  • Az utolsó epizód december elején várható
  • Erre adott magyarázatot a fejlesztő társrendezője

Max Caufield kalandja mindenkinek nagyon tetszett, hiszen a Dontnod alkotása egy kifejezetten érzelmes, elgondolkodtató történetet mesélt egy. A Life is Strange első epizódja 2015. január 30-án jelent, a történetet lezáró ötödik rész október végén. Ehhez képest a Life is Strange 2 tavaly szeptemberben jelent meg és még hónapok kellenek ahhoz, hogy Sean és Daniel Diaz történetének végét megismerhessük.

Ennek okáról beszélt Michael Koch kreatív társrendező: „A játék jóval nagyobb, tartalmasabb epizódokkal. Azt hiszem az első évad epizódjai körülbelül két órásak voltak, itt pedig három-négy órások. A Life is Strange 2 egy jóval ambíciózusabb játék abban az értelemben, hogy egy road movie struktúrát használunk. Minden epizódban új karakterekkel lehet találkozni új környezetben, ez pedig jóval hosszabb fejlesztési időt jelent. Három-négy hónapot epizódonként, ami frusztráló lehet a játékosok számára, de most minden epizódban egy kis történetet mesélünk el az útból.

A szakember azt is elmondta, hogy az egyes epizódok megjelenése közötti hosszabb időszakok arra is lehetőséget adnak, hogy a Dontnod fejlesztői figyelembe vegyék a játékosok visszajelzéseit. Michael Koch tudja, hogy ez nehéz kérdés, amelyen igyekeznek javítani, erre pedig meg is van a lehetőség, hiszen a Dontnod már javában készíti a következő játékát, a Twin Mirror címet kapott thrilleren.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!