• Visszatért a LucasArts!
  • Legalábbis a játékai megvásárolhatók
  • A GoG egy sor klasszikusra rátette a mancsát
  • Kapcsolódó cikkünk: A LucasArts története 1-3

A LucasArts 1982-es alapítása után kezdetben az Atarival dolgozott együtt, és ebből a kapcsolatból olyan játékok születtek, mint a Ballblazer vagy a Rescue on Fractalus!. Első önállóan fejlesztett és kiadott programjuk Lucasfilm Games név alatt a Maniac Manson volt.

Ezek után a George Lucas cége egymás után ontotta magából a hol kiváló, hol jobb, hol egész botrányos címeket. Persze a leghíresebb játékokká azok váltak, amelyek kapcsolatban álltak Lucas saját maga által teremtett univerzumával, a Star Warsszal.

A Good Old Gamesen már jónéhány napja ment egy visszaszámláló, mely egy új kiadó megjelenését hirdette a digitális boltban. A hivatalos leleplezés előtt azonban valószínűleg valaki nagyon nagyot hibázott, ugyanis idő előtt kikerült egy fórumbejegyzés (azóta persze törölték, de az internet mindent megőriz), mely szerint jön a LucasArts a Good Old Gamesre!

A Disney körülbelül harminc játék kiadására adott engedélyt, így először olyan címek fognak megjelenni DRM nélkül és digitális kiadásban, mint a STAR WARS: Tie Fighter Special Edition, a STAR WARS: X-Wing Special Edition, a Sam and Max: Hit the Road, a The Secret of Monkey Island: Special Edition, az Indiana Jones and the Fate of Atlantis, és a STAR WARS: Knights of the Old Republic.

A tartalmakhoz nem nyúltak a lengyel srácok, de szokás szerint optimalizálták a programokat, hogy a legújabb operációs rendszereken is gond nélkül fussanak. Szokás szerint rengeteg extrát lehet várni a játékok mellé, így érdemes gyűjteni a pénzt, mert itt bizony költekezni kell majd!

Ti milyen Lucas játékoknak örülnétek?