• Január 12-én indul a Metal Gear Onlie nyílt bétatesztje a Steamen
  • Az időeltolódás miatt a magyar játékosok csak január 13-án reggel férhetnek hozzá
  • Nem tudni, hogy meddig tart a teszt, de az biztos, hogy csak rövid ideig nyúzhatjuk az online részleget

Bár azt még mindig nem tudjuk, hogy a Metal Gear Online PC-s változatát pontosan mikor kapják meg a számítógépeken játszók, annyi bizonyos, hogy a mai napon, január 12-én este 10 órakor már belekóstolhatnak a többjátékos ütközetekbe, hiszen kezdetét veszi a különálló multiplayer részleg nyílt bétatesztelése. A magyar felhasználóknak az időeltolódás miatt egy picit türelmesebbnek kell lenniük, mivel csak holnap reggel 7-től tölthetik le a Steamen keresztül a szükséges klienst, már ha rendelkeznek a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain eredeti példányával.

A Konami közösségi koordinátora, Robert Allen Peeler egy live stream során leplezte le a jó hírt, ami mellett azt is jelezte, hogy a start időpontját illetően nem árt akár több órás csúszásokkal számolni, hiszen a teszt elsődleges célja az, hogy felmérjék, miként funkcionál a program a Valve platformján keresztül, így technikai jellegű problémák bármikor felmerülhetnek. 

A jelenleg három játékmóddal felvértezett online szekciót azonban nem nyúzhatjuk sokáig, Peeler szavaival élve ez csak egy „rövidke teszt” lesz, ám azt nem árulta el a szakember, hogy pontosan milyen időkeretek között lövöldözhetünk, így nem árt kihasználni majd minden egyes pillanatot. Az élő közvetítésen láthattunk pár villanásnyi felvételt a készülő Metal Gear Online DLC-ből is, így például megcsodálhattuk a Mother Base-re feltűnően hasonlító új térképek egyikét, illetőleg a csomaggal érkező friss fegyverek közül egy kést láthattunk akció közben.

A számítógépen játszóknak lesz mit pótolniuk a virtuális csatatereken, hiszen a konzolos tábor már tavaly október 6-án megkapta a Metal Gear Online-t.