• Magnetic: Cage Closed bejelentés
  • Portal klón mágnesekkel
  • Egy rejtélyes épület kísérleti egere a főszereplő
  • Mágnesességre alapozó feladványokat kell megoldanunk
  • Megjelenés: 2015. március, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra

Már a második játékát készíti a svédországi Guru Games, ám ezúttal nem egy horroron dolgoznak, mint amilyen a Medusa volt, hanem egy logikai játékon, ami a híres Portal rokona lesz, bár valójában inkább a 2013-as Magrunnerhez áll közelebb -- ebben ugyanis nem portálokkal kell operálnunk, hanem a mágnesesség alaptörvényeit felhasználva jutunk majd egyről a kettőre.

A program a Magnetic: Cage Closed címet kapta, s ez egy belső nézetes kaland, amiben az egyelőre névtelen hősünk egy elzárt és titokzatos komplexumban, a Facility 7-ben találja magát, kezében a Magnet Gunnal. Ez az eszköz az egyetlen reményünk, hogy kijussunk a veszélyes és furfangos feladványokkal teli épületből, ennek segítségével ugyanis a távolban pozitív vagy negatív elektromágneses mezőket hozhatunk létre, ezáltal a továbbjutáshoz szükséges tárgyakat, kapcsolókat, platformokat vagy bármit mozgásba hozva.

A történetről keveset tudunk, s nem is úgy tűnik, hogy ennek kibogozása lesz a lényeg, így elégedjünk meg azzal, hogy egy tesztalanyt testesítünk meg, aki a rejtélyes komplexum még rejtélyesebb igazgatójának parancsaira halad előre, a remélt szabadság felé. Jutalomtortáról nem szól a fáma.

A Magnetic: Cage Closed nemsokára, most márciusban megjelenik PC, Xbox One és PS4 platformra. A játék 15 dollárba kerül, tehát a budget kategóriába tartozik, de lesz egy PC-exkluzív különleges kiadás is 20 dollárért.