• PS4, PS3, PS Vita, PC, Mac, Linux, Xbox One, és Wii U platformokon jelenik meg a Badland
  • Xbox 360-as verzió nem készül belőle
  • HD grafikát, 15 órás egyjátékos módot, és több mint 220 pályát tartalmaz a GOTY kiadás
  • Launch trailer is érkezett  


Azt már megszokhattuk, ha egy sikeres PC-s vagy konzolos címnek elkészítik az okoseszközökön futó változatát, a fordított esetre azonban kevés példa akad egyelőre. A Frogmind alkotása azonban ilyen, hiszen az iOS és Android rendszereken befutott oldalra görgetős platformer május vége előtt személyi számítógépekre és konzolokra is megérkezik, méghozzá egy felturbózott Game of the Year Edition formájában.

A játékban egy pici szőrmókot irányítunk, aki karjával csapkodva képes a levegőben manőverezni, vele kell a számos veszélyt, fogaskerekeket, leomló mázsás sziklákat, különböző préseket rejtő pályák végére eljutnunk. A dolgot nehezíti, hogy közben a kamera lassan balról jobbra halad, nekünk pedig mindig a képben kell maradnunk, különben kezdhetjük elölről az adott szakaszt. A pályákon elszórva természetesen mindenféle cuccokat szedhetünk fel (olykor kötelező ezek ügyes begyűjtése), amik segítik a továbbhaladást hol felfújva, hol összenyomva, hol éppen megsokszorozva hősünket.

A csodás, kézzel rajzolt hátterek már HD felbontásban jelennek meg a GOTY kiadásban, mely az átszabott irányítási rendszer mellett az eredeti játék közel négyszeres tartalmával bír: 100 pályát felvonultató 15 órás egyjátékos módot, 100 co-op és 27 multiplayer deathmatch pályát, és 4 fős többjátékos opciót passzíroztak bele a Frogmind fejlesztői.

A PS4, PS3, és PS Vita verziók cross-buy funkcióval felszerelve érkeznek május 27-én 12 dolláros áron, egy nappal később, május 28-tól a PC, Mac, és Linux változatok is megvásárolhatók lesznek 10 dollárért, míg az Xbox One-os kiadás csak május 29-én debütál. Sajnos a Wii U-s portra június végéig várni kell, addig még a premier dátumát is pontosítják a készítők.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!