• Október 6-a óta érhető el a Call of Duty: Modern Warfare 3 playstationös bétája
  • A zártkörű próbakör egészen 10-ig tart
  • A csalók azonban már most igyekeznek tönkretenni az élményt
  • Amihez fejlesztőknek szánt PS4-eket használnak

A Call of Duty élménynek (bár ebben a kontextusban ezt akár idézőjelbe is tehetjük) már hosszú ideje elmaradhatatlan részét képezik a csalók, akik leginkább PC-n keserítik meg a játékosok életét, de a cross-platform miatt már a konzolosok is tapasztalatból tudják, hogy milyen falon keresztül kapni a fejest. A november 10-én megjelenő Modern Warfare 3 többjátékos módja egy stílusos, Eminem nótájával kísért előzetessel mutatkozott be néhány nappal ezelőtt, október 6-a óta pedig már pörög is a Sledgehammer Games gondozásában készülő FPS bétája – egyelőre csak a PlayStation tulajdonosok számára. A próbakör első két napjában csupán az előrendelhetők csodálhatták meg a klasszikus pályák újrahangszerelt verzióit, tegnap óta viszont már mindenki fegyvert ragadhat, akinek a Sony valamelyik masinája ékesíti a szobát/nappalit. Az öröm azonban nem minden esetben felhőtlen.

Ahogy azt a fenti klip is jól mutatja, a hackerek bizony már a playstationös béta résztvevőit sem kímélik, hiszen tisztán látszik, hogy a szerencsétlenül járt felhasználót még a falon át is követte a célkereszt – a kommentek alapján pedig messze nem ő volt az egyetlen, aki ilyesmit tapasztalt. A poszt szövegében ugyan még a feltört PS4-ek tulajdonosait okolta az áldozat a jelenség miatt, később azonban gyorsan kijavította magát, az ilyen gépeket ugyanis nem lehet online használni, ahogy a csalásokat sem tudják kezelni. A tisztességtelen előnyt élvezőknek tehát egy fejlesztőknek szánt gép (dev kit) van a birtokukban, amit azért nem lehet minden sarkon beszerezni (pláne, hogy állítólag olyan 2500 dollárba kerül), szóval öröm az ürömben, hogy olyan sok csaló bizonyára nem szaladgál jelenleg a bétában. Október 12-től viszont már a többi platfom (és így a PC) előtt is megnyílnak a kapuk, szóval lesz mit csinálnia az Activision saját anti-cheat rendszerének, a Ricochet-nek.

Vadonatúj missziókra és masszív többjátékos-élményre számíthatsz a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban, amit most előrendelhetsz a Konzolvilágnál!