A Total War: Rome II nemrég pontos megjelenési dátumot kapott, egy lenyűgöző gyűjtői csomaggal egyetemben, mely sok hasonló kiadással szemben tényleg csak korlátozott számban kapható. Mivel pedig az előrendelők ingyenes DLC-ben is részesülnek (és nem is csak ők), megindult a vásárlói gépezet, melynek eredménye egy, még a megjelenése előtt sikeresnek mondható PC-s stratégiai játék.

A SEGA büszkén jelentette be, hogy a Total War: Rome II-t hatszor annyian rendelték elő, mint a Shogun II-t, holott a megjelenés még viszonylag messze van. Érdemes figyelembe venni, hogy a steames előrendeléseket ki is kell fizetni, szóval a játék gyakorlatilag előre termeli a pénzt (bár azt nem tudjuk, hogy milyen arányban oszlanak meg a digitális és dobozos előrendelési számok). A Collector's Editionből is elfogyott az amerikai raktárakba szánt mennyiség fele, így aki még szeretne az asztalán kicsiny kis katapultot látni, ne habozzon tovább. A Total War franchise 2012 során kétmillió eladott játékot produkált, ami bármilyen sorozattól szép teljesítmény, ám ezt a brit Creative Assambly kizárólag PC-n érte el, méghozzá úgy, hogy a legutóbbi Total War-játék óta eltelt három év.

A Total War: Rome II-t a PC Guru különítmény is megnézte, év eleji előzetesünk részlete itt olvasható. Ha pedig arra vagy kíváncsi, milyen a játék futás közben, akkor ide és ide érdemes kattintanod.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Total War: Rome II -- Megjelenés: 2012. szeptembe 3. -- Gépigény: nem ismert.