Alig egy hónapja tudjuk, hogy érkezik egy mágia-, troll- és orkmentes RPG, mely a Kingdom Come: Deliverance címet viseli. Eddig nem sok mindent tudtunk róla, most azonban érkezett egy nagy adag információ, melyet frissiben meg is osztunk veletek.

A Kingdom Come három felvonásban fog megjelenni, melynek első része közel harminc órányi tiszta játékidőt kínál. A másik kettő (melyek az első fejezet után 9 és 18 hónappal később érkeznek) az ígéretek szerint további negyven-ötven órányi szórakozást biztosítanak. A Szent Római Birodalomban játszódó középkori RPG igen ambíciózus projektnek tűnik a leírás alapján. Teljesen nyitott világ, többféleképpen megoldható feladatok, melyeket az első fejezetben egy 3,5 négyzetmérföldes (majdnem 10 négyzetkilométer) területen lehet teljesíteni. Nagyon fontosak lesznek a karakterek közötti kapcsolatok -- egy lányt is meg lehet szédíteni, ha éppen úgy tartja a játékos kedve. A közösségben mindenkinek szerepe lesz, teszi a maga dolgát, melybe be lehet avatkozni, ha éppen azt kéri valamelyik NPC. A harcrendszer FPS nézetet használ, azonban ezt a fejlesztők 15. századi technikák alapján modellezték le. 

A fejlesztők persze a közösség segítségét kérték ehhez a nagy munkához. A Kickstarter-kampány pedig eszméletlenül sikeres, alig másfél nap alatt összejött majdnem a teljes, kért összeg. A lengyel srácok 300 ezer fontot szeretnének összegyűjteni, az adományok pedig már tegnap este meghaladták a 100 ezer fontot, most pedig, a hír írásakor több mint kilencezer felajánló 283 ezer fontot adott össze. A kalapozásból 28 nap még hátravan, a jutalmak szépek, 600 fontnál például egyedileg kovácsolt, gravírozott kardot lehet kapni sok egyéb mellett. Tetszik nektek? Nekem igen!

A játékhoz amúgy érkezett egy rakás új kép is, melyet a galériánkban tudtok megtekinteni, alább pedig a játék hivatalos előzetese látható. Kattintsatok a lejátszás gombra!