Michael Pachter, a Wedbush elemzője sokszor bocsátkozik jóslásokba, amik néha be is jönnek. Hogy ez csak a nagy számok törvénye szerint van így, vagy ért a szakmájához, azon talán vitatkozhatunk, de ez most mellékes. Ami most lényegesebb, az a Mass Effect 4 és a Mirror’s Edge 2 megjelenése, ugyanis Pachter határozottan állítja, hogy egy év múlva ilyenkor már mindkét játékkal játszhatunk, mert mindkettő megjelenik az EA 2016-os üzleti évének lezárulta előtt, azaz legkésőbb jövő március végéig.

Minderre az EA 2016-os költségvetésének elemzése után jutott, sőt, még többre is, mert szerinte befut az új Need for Speed is, míg a Star Wars: Battlefront nagyot lendíthet a kiadó pénzügyi helyzetén. Utóbbi játék megjelenése ugyan nem titok, hiszen tudjuk, hogy Az ébredő Erővel közel egy időben, az év végén jelenik meg, sőt, jövő héten valószínűleg már trailert is láthatunk róla a Star Wars Celebrationnek hála.

A Mass Effect 4 és a Mirror’s Edge 2 már más tészta. Az ipar egyik megbízható informátora, shinobi602 úgy tudja, hogy a térközrelék világába jövő tavasszal, legkésőbb nyáron látogathatunk majd vissza – a tavaszi megjelenés még egybe is csengene Pachter jövendölésével, amennyiben márciusban jelenik meg. A BioWare utolsó álláspontja a témában, hogy még évekre vannak az elkészüléstől, bár ez tavaly nyáron hangzott el. Ami a Mirror’s Edge 2-t illeti, nos, annak megjelenéséről még ennyit sem tudunk.

Annál már csak az új Need for Speed esetében vagyunk alulinformáltabbak, hiszen csak annyi ismeretes, hogy kritikus fontosságú lesz benne a sztori. Hogy aztán Pachter tényleg eltalálta, hogy ez és a két folytatás megjelenik márciusig, arról valószínűleg majd az E3 2015 alkalmával kapunk biztos információt.

michael-pacther.jpg