Az első játékmenet videóra még egy kicsit várnunk kell, de az már biztos, hogy Mass Effect: Andromeda is kap kooperatív játékmódot. A legfontosabb változást a jetpack jelenti, ezzel sokkal intuitívabb, dinamikusabb lesz a közlekedés, de nem használhatjuk a végtelenségig. A különböző képességek mindegyike saját időzítőt kap, ezúttal nem az összesre fog vonatkozni egyetlen visszaszámláló, ennek következtében sokkal érdekesebb kombinációkat alkothatunk, akciódúsabb, pergősebb lesz a játékmenet, ugyanakkor több taktikázásra is lehetőség nyílik. A mesterséges intelligencia is okosodik, többé nem lehet majd egyetlen ponton beásva védekezni, a különböző ellenfelek más-más taktikát igényelnek.

A kártyacsomagok is visszatérnek, de ha nem akarnánk a véletlenre bízni magunkat, valódi pénz ellenében garantált tárgyak is megválthatóak. Újdonság viszont a presztízs tapasztalat (prestige XP), melynek gyűjtögetésével különböző bónuszokat és díjakat kaphatunk.

Az egyjátékos mód során a mellékküldetésekre osztagokat küldhetünk, vagy dönthetünk úgy is, hogy magunk csináljuk meg őket. Így oldják meg, hogy a multiplayer a kampánynak is része legyen, mégse befolyásolja azt olyan mértékben, mint az előző rész során.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!