• Négyrészes regénysorozat jelenik meg a Mass Effect: Andromedához
  • A fő karakterekre fókuszál majd
  • Folytatása és előzménye lesz a játékoknak
  • Az első Initiative címen még idén augusztusban megjelenik
  • A második és harmadik regény 2017-ben, a negyedik 2018-ban jön
  • A kánon részét képezik majd

A Mass Effect: Andromeda új szereplőket mutat be, új galaxisba helyezi a cselekményt, ráadásul története évszázadokkal a Mass Effect 3 után fog játszódni – ezért sem lesz szükség a korábbi mentéseinkre. Mindez persze rengeteg kérdést felvet. Mi történt a Tejúton a Kaszások legyőzése után? Miért indult el az Ark hosszú útjára? Mi a helyzet a különböző fajokkal?

A válaszokat remélhetőleg az Andromeda is megadja majd, de a Titan Books kiadó gondozásában megjelenő négyrészes regénysorozat mindenképpen ezt a célt próbálja teljesíteni. A kiadó hivatalos nyilatkozata szerint a könyvek folytatásai és előzményei lesznek a játékoknak, abszolút részét képezik a Mass Effect-kánonnak (akárcsak az előző négy regény és a képregények), a fő karakterekre fókuszál, és a rajongók sok kérdésére válaszolni fognak.

A könyveket Az ötödik évszak című regényt is jegyző N. K. Jemisin írja, az első rész augusztusban jelenik meg, Mass Effect: Andromeda – Initiative címmel. A folytatások 2017 márciusában és szeptemberében jöhetnek a tervek szerint – bár ez még nincs kőbe vésve –, a negyedik, utolsó felvonás pedig 2018 márciusában, és azt már Mac Walters, a Mass Effect: Andromeda kreatív direktora írja.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!